SEDAŞ, elektrik enerjisinin güvenli kullanımı için bilgilendiriyor
Gündem, 19 Haziran 2023 17:46Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik dağıtım faaliyeti yürüten Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), elektrik enerjisinin güvenli kullanımı konusunda çağrıda bulundu.
SEDAŞ yetkilileri, “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında, enerji kesintisi gerekliliği olan yerlerde önceden haber verilmesi ve planlı kesinti önlemi alınması gerektiğini hatırlattı.
Enerji kesintisinin gerekli olduğu bölgelerde, iş kazalarından kaçınarak can güvenliğini sağlamanın yanı sıra hem yasa gereği hem de çevre ve kamu güvenliği açısından, ilgili şirketlerin SEDAŞ’a önceden haber vermesi ve planlı kesinti önlemi alınması gerekmektedir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” yönetmeliğinde, enerji nakil hatlarının altlarında pompa çalıştırılmaması veya zorunlu olduğu durumlarda enerji nakil hatlarıyla temasın olmaması için önlemler alınması gerektiği belirtilmektedir. Ayrıca, inşaat yapım alanının yakınından enerji nakil hatları geçmesi durumunda, yeterli güvenlik mesafesi bırakılıp gerekli güvenlik tedbirleri alınarak çalışılması gerekliliğine yer verilmektedir.
İnşaat alanlarında ya da ikamet edilen konutun çatısında çalışırken EKAT Yönetmeliği’ne göre emniyet mesafesi uygun olan elektrik hattına temas edilmesi, balkonlardan halı silkeleme sırasında, iş makinesi ile inşaata beton dökümü yapılırken dikkatsizlik sonucu iletkenlere temas edilmesi veya çocuklarımızın elektrik direklerine tırmanması gibi durumlarda da can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Bu nedenle iş güvenliği kurallarına dikkat ederek çalışmaların yapılması, şebeke yakınında yapılan çalışmalarda da mutlaka şebekeye temas etmeyecek şekilde güvenli mesafede bulunulması hayati önem taşımaktadır.
Güvenlik mesafesi belirlenirken nakil hattı tellerinin rüzgârda salınımı da hesaba katılması, enerji nakil hatlarına yeterli güvenlik mesafesi bırakılamıyorsa hattın akımının kesilmesi için SEDAŞ’tan onay ve izinler alınması gerekmektedir.” denildi.
Gündem, 19 Haziran 2023 17:46
Yorumlar (0)
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
