Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir
İş Dünyası, 17 Haziran 2023 04:43Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir dedi.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Ülkemiz ekonomisine büyük ve önemli oranda katma değer oluşturan Gebze, coğrafi konumunun da sağladığı kolaylıkların yanı sıra önemli yolların kavşağında bulunmasının getirdiği avantajlar, kaynaklara ve hammaddeye hızlı ulaşım imkânı, bölgede yer alan antrepo ve limanlarla ürünlerin hedef pazarlara hava, kara ve denizyolu aracılığı ile nakledilmesindeki ayrıcalıklı koşullar ve birçok alandaki güçlü altyapısı dolayısıyla ulusal ve uluslararası ölçüde yakından bilinen ve tanınan bir bölgedir. Gebze tek başına yaklaşık 410 bin nüfusuyla 31 ilden, Darıca (225.602), Çayırova (150.792) Dilovası (53.416) dahil edildiğinde toplamda 836.829 nüfusu ile 4’ü büyükşehir olmak üzere 55 ilden daha büyüktür.
10 adet organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitelerinde binlerce kişinin istihdam edildiği, “üretim merkezi” olma niteliğinin yanına ‘’araştırma ve geliştirmenin üssü’’ “teknolojinin vücut bulduğu” özelliklerini de ekleyen Gebze; teknoparklar, TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE, TSE, BİLİŞİM VADİSİ ve ilk yerli otomobilimiz Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’ un AR-GE merkezi gibi ülkemiz sanayicilerinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine rehberlik eden kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içinde yer almayı başaran Gebze Teknik Üniversitesi de yine bu bölgede yer aldığı herkes tarafından bilinmektedir.
Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma yolundaki hedeflerine ulaşmasına sağladığı katkıyla öne çıkan Gebze’de, biri ihtisas olmak üzere 4 adet vergi dairesi bulunmakta, bölgemiz vergi tahsilatında kişi başına ödenen vergilerde birinci sırada yer almaktadır. Şehrimizin ticari potansiyeli, iş hacmi, iş gücü olanakları açısından hayli dikkat çekici olmakla birlikte; 1 adet serbest bölge, 10 adet limana sahip olup, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktadır.
İl olma kriterleri bakımından da değerlendirdiğimizde bir önemli faktör de ilçemizin il merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta olması ve bu anlamda günlük iş ve işleyişlerde yavaşlamalar yaşanmasıdır.
Ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel yapısına sağladığı tüm destekler ve geniş etki alanı da düşünüldüğünde, bölgemizin büyükşehir statüsünde il olmayı hak eden en önemli bölge olduğu aşikardır. Gebze’nin bünyesinde barındırdığı her türlü dinamiğe yakinen şahitlik eden, bu potansiyeli her ortamda anlatmaya çalışan Odamız, sayın devlet büyüklerimizin takdirleri ile, il statüsü hatta büyükşehir il statüsünü bölgemize verecekleri kanaatini taşımaktadır. Saygılarımızla
İş Dünyası, 17 Haziran 2023 04:43
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
