Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir
İş Dünyası, 17 Haziran 2023 00:56Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması en büyük beklentimizdir dedi.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Ülkemiz ekonomisine büyük ve önemli oranda katma değer oluşturan Gebze, coğrafi konumunun da sağladığı kolaylıkların yanı sıra önemli yolların kavşağında bulunmasının getirdiği avantajlar, kaynaklara ve hammaddeye hızlı ulaşım imkânı, bölgede yer alan antrepo ve limanlarla ürünlerin hedef pazarlara hava, kara ve denizyolu aracılığı ile nakledilmesindeki ayrıcalıklı koşullar ve birçok alandaki güçlü altyapısı dolayısıyla ulusal ve uluslararası ölçüde yakından bilinen ve tanınan bir bölgedir. Gebze tek başına yaklaşık 410 bin nüfusuyla 31 ilden, Darıca (225.602), Çayırova (150.792) Dilovası (53.416) dahil edildiğinde toplamda 836.829 nüfusu ile 4’ü büyükşehir olmak üzere 55 ilden daha büyüktür.
10 adet organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi sitelerinde binlerce kişinin istihdam edildiği, “üretim merkezi” olma niteliğinin yanına ‘’araştırma ve geliştirmenin üssü’’ “teknolojinin vücut bulduğu” özelliklerini de ekleyen Gebze; teknoparklar, TÜBİTAK MAM, TÜSSİDE, TSE, BİLİŞİM VADİSİ ve ilk yerli otomobilimiz Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’ un AR-GE merkezi gibi ülkemiz sanayicilerinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine rehberlik eden kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi içinde yer almayı başaran Gebze Teknik Üniversitesi de yine bu bölgede yer aldığı herkes tarafından bilinmektedir.
Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma yolundaki hedeflerine ulaşmasına sağladığı katkıyla öne çıkan Gebze’de, biri ihtisas olmak üzere 4 adet vergi dairesi bulunmakta, bölgemiz vergi tahsilatında kişi başına ödenen vergilerde birinci sırada yer almaktadır. Şehrimizin ticari potansiyeli, iş hacmi, iş gücü olanakları açısından hayli dikkat çekici olmakla birlikte; 1 adet serbest bölge, 10 adet limana sahip olup, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapmaktadır.
İl olma kriterleri bakımından da değerlendirdiğimizde bir önemli faktör de ilçemizin il merkezine yaklaşık 50 km uzaklıkta olması ve bu anlamda günlük iş ve işleyişlerde yavaşlamalar yaşanmasıdır.
Ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel yapısına sağladığı tüm destekler ve geniş etki alanı da düşünüldüğünde, bölgemizin büyükşehir statüsünde il olmayı hak eden en önemli bölge olduğu aşikardır. Gebze’nin bünyesinde barındırdığı her türlü dinamiğe yakinen şahitlik eden, bu potansiyeli her ortamda anlatmaya çalışan Odamız, sayın devlet büyüklerimizin takdirleri ile, il statüsü hatta büyükşehir il statüsünü bölgemize verecekleri kanaatini taşımaktadır. Saygılarımızla
İş Dünyası, 17 Haziran 2023 00:56
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
