Vişne Bahçesi, İstanbul AKM’den tam not aldı
Gündem, 12 Haziran 2023 22:56Kocaeli Şehir Tiyatrolarının ödüllü oyunu Vişne Bahçesi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı
Rus Oyun Yazarı Anton Çehov’un kaleme aldığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahneye taşıdığı 'Vişne Bahçesi' bu kez İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelendi. Kocaeli Şehir Tiyatrolarının ödüllü oyununu her yaştan insan, tiyatro ve sinema oyuncuları ilgiyle takip etti. Muhteşem konusu ve oyuncu performansıyla Vişne Bahçesi, tiyatro severlerden tam not aldı.
VİŞNE BAHÇESİ, AKM TİYATRO SALONUNDA SAHNE ALDI
24. Yapıkredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Oyunu, Yılın En Başarılı Dekor Tasarımı ve Yılın En Başarılı Hareket Düzeni ödüllerine layık görülen Vişne Bahçesi, bu kez de İstanbul Taksim’de bulunan AKM’de sahne aldı. Oyunu, tiyatro ve sinema camiasından İştar Gökseven, Ülkü Duru, Serhat Tutumluer, Lerzan Pamir, Saim Güveloğlu gibi oyuncular da izledi.
OYUNCULAR VİŞNE BAHÇESİNİ BEĞENDİ
İstanbul AKM tiyatro salonunda sahne alan Vişne Bahçesi oyununu birçok sinema ve tiyatro oyuncusu da ilgiyle takip etti. Oyuncu Lerzan Pamir oyundan çok etkilendiğini ifade ederken Serhat Tutumluer, “Beni özellikle oyunun altını çizdiği değerler ve duygular çok etkiledi” dedi. Yönetmen ve oyuncu Saim Güveloğlu, “Oyunu çok beğendim, özellikle ikinci perde de oyunun merkezine konumlandırılan dans sahnelerinin eylemsizliklerinin vurgulanmasını çok beğendim. Oyunun lopahin karakterinden çok etkilendim” şeklinde konuştu. Eşi İştar Gökseven ile oyunu izlemeye gelen Ülkü Duru, “O kadar güzel bir gece geçirdim ki, çok keyifli bir oyun seyrettim, başta Esra Bezen Bilgin olmak üzere ki kendisini izlemekten her zaman keyif alırım, tüm arkadaşların performansı çok güzeldi" dedi.
.gif)
ONUR ATİLLA: AKM’DE İZLEDİĞİM İLK OYUN VİŞNE BAHÇESİ
Güldür Güldür komedi programının ünlü oyuncularından Onur Atilla, oyunu en sonunda izleme fırsatını bulduğunu belirtti. Atilla, “AKM’de izlediğim ilk oyun Vişne Bahçesi oldu, gözümü kırpmadan izledim, Kocaeli Şehir Tiyatrolarının emeğine sağlık” dedi. Güzel bir oyun izlediği için çok mutlu olduğunu ifade eden oyuncu Esra Ronabar, “Vişne Bahçesi eskimeyen bir temaya sahip, Kocaeli Şehir Tiyatrosu bana ışık olmuş bir kadro, mesleğin ilk yıllarında burada sahne aldım, o dönemde meslektaşlarından çok şey öğrendim” şeklinde konuştu. Uzun zamandır Vişne Bahçesi oyununu merak ettiğini ifade eden oyuncu Onur Büyüktopçu, şimdiye kadar izlediği en iyi oyunlar arasında Vişne Bahçesinin olduğunu belirtip oyunda emeği geçen herkesi teşekkür etti. Oyuncu Çağla Özsavaşçı, “Çok kıymetli bir yazar olan Çehov’un yazdığı Vişne Bahçesi oyununu yine çok kıymetli Mehmet Birkiye rejisiyle izlemek benim için çok kıymetliydi" dedi.
OYUNUN KONUSU
Vişne Bahçesi, 19. yüzyılın ortalarında toprak köleliğinin kaldırılması ve burjuvazinin yükselişe geçmesiyle ülkenin değişen toplumsal, politik ve ekonomik düzenine uyum sağlayamayan aristokrat bir ailenin dokunaklı portresidir. İçinde büyük bir vişne bahçesinin bulunduğu aile çiftliğinin borçlar nedeniyle satılması söz konusudur. Yeni düzen karşısında kararlı davranamayan aile, mülkünü elinde tutmaktan acizdir. Çiftlik sahiplerinin çocukluk anılarıyla birlikte vişne bahçeleri de geçmişte kalmıştır artık.
EKİP VE OYUNCU KADROSU
Yazan: Anton Pavloviç Çehov, Yönetmen: Mehmet Birkiye, Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril, Çeviren: Belgi Paksoy, Dramaturg: Melih Korukçu, Dekor Tasarımcısı: Efter Tunç, Işık Tasarımcısı: Cem Yılmazer, Kostüm Tasarımcısı: Ayşegül Alev, Koreograf: Tuğçe Tuna, Müzik: Fırat Akarcalı, Kukla: Ayten Öğütçü, Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, Sezen Düzakar Çetindaş, Ezgi Özbalı, Nuri Karadeniz, H. Fatih Sevdi, Başar Alemdar, Bülent Baytar, Seda Güven Şahin, Emre Işık, Zeynep Özan, Cüneyt Gürbüz, İlker Bağlam, Semih Eraslan, Duygu Mine Özcan, Tunç Efe, Sarper Saydam, Nursel Çeliktürk.
Gündem, 12 Haziran 2023 22:56
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
