OSGB sektörü KOTO’da toplandı
İş Dünyası, 10 Haziran 2023 03:45Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi, bünyesinde faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) firmalarını sektörel istişare toplantısında buluşturdu.
Komite Başkanı Osman Sağlık’ın, Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyesi Emine Nilay Özkan ve Komite Üyesi Hadiye Akkurt ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
‘KOTO ÇÖZÜMÜN BAŞLANGIÇ NOKTASI’
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Sağlık, Oda’nın çalışmalarıyla ilgili de kapsamlı bilgiler vererek, “Komitelerimizi oluşturan alt zümrelerle istişare toplantıları geleneğimizi istikrarla sürdürüyoruz. Sahadan aldığımız geri bildirimleri, birliğimiz ve ilgili bakanlıklarla paylaşarak, sektörlerimizin önünü açmaya gayret gösteriyoruz. Yoğun ilgi sebebiyle teşekkür ediyoruz” dedi. Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım da, üyeleri Oda’nın kendileri için ürettiği hizmetlerden daha fazla faydalanmaya davet ederek, “KOTO sizin Odanız. Firmanızı yada sektörün genelini ilgilendiren sorun ve görüşlerinizi bizlerle paylaşın. Burası çözümün başlangıç noktası. Hizmet ve projelerinden üst düzeyde faydalanın” dedi.
‘TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ’
Açılış konuşmalarının akabinde, firma temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. Toplantıda genel olarak şu konular üzerine görüş bildirildi; Finansmana erişimde yaşanan sorunlar, hibe ve desteklerin iyileştirilmesi için girişimlerde bulunulması, sektör özelinde etik rekabetin gerçekleştirilebilmesi için çalışma yapılması gerekliliği, iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve kalifiye elaman sıkıntısı, yaşanan fiyat dengesizlikleri sebebiyle mevcudiyeti korumanın zorluğu ve yeni firmaların eklenmesiyle rekabetin artması, fiyat konusunda taban ve tavan fiyat uygulamasına geçilmesi talebi, İstanbul başta olmak üzere civar illere kıyasla Kocaeli’de fiyatların düşük kalması, doktor ve İSG uzmanlarının ücretlerinin artması, 3 sınavın sınav sayısı olarak az kalması, kazaların hemen adli makamlara taşınması ve düşük maaş olması sebebiyle kurslara katılımın düşmesi, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli gruplarda taban fiyatlarının bakanlık nezdinde belirlenmesi talebi, Sakarya, Yalova gibi çevre illerle ortak sektör toplantısının düzenlemesi talebi. işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda yetersiz bilgiye sahip olması bu durumun firmaları ucuz olanı tercih etmeye yönlendirmesi, bu konuda iş verenlerin bilgilendirilmesi talebi, Kocaeli Ticaret Odası’nın diğer komite toplantılarında İSG önemi anlatılması ve bu sayede İzmit bölgesinde farkındalığın arttırılması, Denetim sayısının arttırılması, ‘Neden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almalıyız?, İş sağlığı ve güvenliği kültürü, iş etiği, İSG yönetmeliği’ konularında KOTEV kapsamında eğitimler düzenlenmesi.
İş Dünyası, 10 Haziran 2023 03:45
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
