Kızılay milletin kurban vekâletlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak
Gündem, 09 Haziran 2023 03:12Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere destek olunmasını planlayan Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu farklı coğrafyalarda da yaşatacak.
Kızılay, her yıl gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası'na 2023 yılında da devam ediyor. Bu kampanyada Kızılay Kurban Modelini uygulayan Kızılay, ülkemizdeki ve farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürerek, milyonlarca mazlumun sofrasına kurban etlerini ulaştıracak. Kızılay Kurban Modeli ile ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kurban payı dağıtacak olan Kızılay, yardım çalışmalarında öncelik verdiği Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere de anlık kurban payı dağıtımı yaparak destek olmaya devam edecek. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.
KURBAN BEDELİ YURT İÇİ 5950 TL YURT DIŞI 2650 TL
Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 5950 TL, yurt dışı için 2650 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 295 USD veya 275 Euro, diğer ülkeler için ise 130 USD veya 120 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.
KIZILAY KURBAN MODELİ ÖRNEK OLUYOR
Vekaletle Kurban Kesimi’nde uygulanan ve örnek olan “Kızılay Kurban Modeli” ile vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Kesilen kurbanlar anlık dağıtımların yanı sıra yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
KIZILAY İLE İYİLİK SINIRLARI AŞIYOR
Milletimizin merhamet elinin sınırları aşarak farklı bölgelere de uzanmasını sağlayacak olan Kızılay’ın 2023 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında delegasyonlarımızın bulunduğu ve insani krizlerin yaşandığı Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler olmak üzere 22 ülkede kurban kesimleri yapılacak. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanların kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek uzmanları aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
KURBAN VEKALETİ KIZILAY’A NASIL VERİLİR?
Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, banka IBAN yoluyla (Ziraat Bankası TR770001000163000018685546), 0543 618 36 37 telefon numarasını arayarak ve doğrudan şubemize gelerek verebilecekler..png)
Gündem, 09 Haziran 2023 03:12
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
