Kızılay milletin kurban vekâletlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak
Gündem, 09 Haziran 2023 18:40Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere destek olunmasını planlayan Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu farklı coğrafyalarda da yaşatacak.
Kızılay, her yıl gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası'na 2023 yılında da devam ediyor. Bu kampanyada Kızılay Kurban Modelini uygulayan Kızılay, ülkemizdeki ve farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürerek, milyonlarca mazlumun sofrasına kurban etlerini ulaştıracak. Kızılay Kurban Modeli ile ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kurban payı dağıtacak olan Kızılay, yardım çalışmalarında öncelik verdiği Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere de anlık kurban payı dağıtımı yaparak destek olmaya devam edecek. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.
KURBAN BEDELİ YURT İÇİ 5950 TL YURT DIŞI 2650 TL
Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 5950 TL, yurt dışı için 2650 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 295 USD veya 275 Euro, diğer ülkeler için ise 130 USD veya 120 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.
KIZILAY KURBAN MODELİ ÖRNEK OLUYOR
Vekaletle Kurban Kesimi’nde uygulanan ve örnek olan “Kızılay Kurban Modeli” ile vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Kesilen kurbanlar anlık dağıtımların yanı sıra yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
KIZILAY İLE İYİLİK SINIRLARI AŞIYOR
Milletimizin merhamet elinin sınırları aşarak farklı bölgelere de uzanmasını sağlayacak olan Kızılay’ın 2023 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında delegasyonlarımızın bulunduğu ve insani krizlerin yaşandığı Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler olmak üzere 22 ülkede kurban kesimleri yapılacak. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanların kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek uzmanları aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
KURBAN VEKALETİ KIZILAY’A NASIL VERİLİR?
Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, banka IBAN yoluyla (Ziraat Bankası TR770001000163000018685546), 0543 618 36 37 telefon numarasını arayarak ve doğrudan şubemize gelerek verebilecekler..png)
Gündem, 09 Haziran 2023 18:40
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
