Hürriyet: Siyasi ikbal adına alınan bu kararı ya veto edeceği, ya da meclisi olağanüstü toplayacağız
Gündem, 08 Haziran 2023 23:15İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT’li işçilerin tazminatlarını ödemek üzere satışı gerçekleştirilmek istenen arazi ile ilgili AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ederek kararı veto edeceklerini ya da meclisi olağanüstü toplayacaklarını belirtti
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT işçilerinin tazminatlarının ödenmesi için arazi satışının yapılması konusunda ısrarcı olduklarını ifade ettiği açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Burada emekçilerle dalga geçercesine, keyfi ve sorumsuz bir davranış görüyoruz. Biz bu kararı tekrar meclise iade edeceğiz. EYT tazminatları konusunda bu arazinin satışıyla alakalı kararlıyız. Bir an önce bu kaynağı yaratmaya ihtiyacımız var. Bir an önce işçilerin bu tazminatlarını ödememiz gerekiyor. Giderek tıkanıyoruz.
“AKP’Lİ BELEDİYE OLMADIĞIMIZ İÇİN Mİ CEZALANDIRILIYORUZ?”
AKP’li belediye olmadığımız için mi böyle cezalandırılıyoruz ya da çifte standarda uğruyoruz? Kendi belediyelerinde hiçbir şart koşul gözetmeksizin çat çat her şeye el kaldıran anlayış bize bir dünya yanlış ve yalan bilgiyle hesap sorarken ve biz her şeyin hesabını verirken hala daha yetki vermiyoruz demek keyfi ve siyasi bir davranış. Siyaseten zarar verme kastı içeren bir davranış. Bizi başarısız kılıp halk önünde de üzerinde sürekli tepinerek bir siyasi ikbal elde etmek üzere yapılmış bir davranış.
“İŞÇİLER PARALARI ERİMEDEN HAKLARINI ALMALILAR”
Bu kararı ya veto edeceğiz ya da bayramdan önce meclisi olağanüstü toplayacağız. Şu anda arkadaşlarımla üzerinde konuşuyoruz. Bu EYT tazminatları için getirdiğimiz arazi satışı maddesinin geçmesinde ısrarcıyız. Bu konuda tüm AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ediyorum. İşçilerle alay etmeksizin mağdur etmemelerini diliyorum. Bütün işçi kardeşlerimizin de gerçekten bu ödemelerini bir an önce paraları erimeden almalarını istiyorum.
“ARKA KAPIDA HAKLISINIZ DİYENLERİ SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUM”
Buradan özellikle MHP’li meclis üyelerine bir lafım var. Daha ilk mecliste şunu demişlerdi: Biz yapıcı muhalefet yapacağız. Her ne kadar Cumhur İttifakı olsak da halk yararına bir teklif geldiğinde biz evet deriz dediler. Ama 4 yıl geçti. 4 yıllık süreçte kamu yararına ne varsa her şeye hayır dediler. Hiçbir şeye evet demediler. Nedenini sorduğumuzda da grup kararı dediler. Yapıcı muhalefet bu değil. Bu resmen belediyenin çalışmaması, belediyenin başarısız olması adına yapılmış ve kişileri, emekçileri düşünmeden alınmış karar. Arka kapıda ‘Ya başkanım burada haklısınız, buna ihtiyaç var ve evet denmesi gerekiyor ama ne yapalım?’ diyen arkadaşları sorumluluğa davet ediyorum. İşçi umurlarında mı? Yeter ki belediye ve başkan hırpalansın. Yeter ki biz buradan gazetelere kocaman kocaman manşet attıralım diyerek yapılan planlı, sinsi kararlar. 4 yıldır laf ebeliğiyle uğraşıyoruz.
Gündem, 08 Haziran 2023 23:15
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
