Ekmeğin 10 TL olması istendi
Ekonomi, 07 Haziran 2023 06:06Seçim sonrası Dolar, Euro ve Altın’ın durdurulamaz yükselişi ve akaryakıtlardaki fiyat artışları başta olmak üzere süregelen zam yağmuru sırasına şimdi de ekmek eklendi.
Medyascope'tan Ayşegül Karagöz'e konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul’da ekmeğe Haziran ayının ilk haftasından itibaren zam yapılması gerektiğini söyledi.
10 TL OLMASI ŞART
Cihan Kolivar, ekmeğin 10 TL olmasının şart olduğunu, ve gramajlarında bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Zam yapılmak için geç kalındı. Asgari ücret artacak, sonra sigorta primleri artacak. 260-280 gram ekmek 10 lira olmalı. Piyasada bozukluk kalmadı, bir-iki lira zammı bitti, fırıncıya kazandırıp belli aralıklarla zam yapılmalı, belli aralıklarla durmalı. Haziran ayından itibaren işçinin, fırıncının mağdur olmaması açısından ekmeğin 10 TL olması şart.’’ dedi.
Cihan Kolivar, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun dışındaki unlarda fiyat farkının 250-300 TL’ye kadar çıktığını belirterek, ’’Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 350-360 TL arasında değişen bir fiyata bize un veriyordu. Yaklaşık 10 gündür TMO’nun unu yok. Haziran ayında da vermeyeceklerini söylüyorlar. TMO unu olmayınca en az 250-300 TL un farkı oluyor.’’ şeklinde konuştu.
İLÇELERDEKİ EKMEK FİYATLARI AYNI OLMAMALI
Fırın kiralarının ilçeden ilçeye göre değiştiğini, bundan sebeple ilçeler arasında ekmek fiyatlarının farklı olmasını savunan Kolivar, ‘’ Bizi yönetenler diyor ki, ilçelerde ekmek fiyatı aynı olsun. Bugün Beşiktaş, Sarıyer, Şişli’de normal bir fırının kirası 60-70 bin lira. Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa’da 15 bin lira. Gaziosmanpaşa ve Beşiktaş’ta ekmek fiyatı aynı olabilir mi? İlçelerde oturan insanların alım güçleri aynı mı?’’ ifadelerini kullandı.
CİHAN KOLİVAR KİMDİR?
Ekmeğe zam yapılması gerektiğini belirterek gündem olan Cihan Kolivar, en son HaberTürk TV ekranlarında Afşin Yurdakul'un sunduğu canlı yayına bağlanarak, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" dediği için tutuklanıp 9 gün sonra tahliye edilmişti.
Ekonomi, 07 Haziran 2023 06:06
Yorumlar (0)
Teğmenlerin komutanı görevine iade edildi
Eski fuar alanındaki dev akvaryum açılıyor! 2 gün ücretsiz
Erdoğan'dan CHP'ye gönderme
Makine sektöründe Türkiye genelinde kapasite kaybı, Kocaeli’de artış oldu
İşte MHP’nin yeni Kocaeli il yönetimi
Başkan Ömeroğlu, Diliskelesi’nde de soruları cevapladı
Derince’de Afet Mutfağı ve Lojistik Deposu için ilk kazma vuruldu
Abdullah Gül 3 partinin ortak adayı mı?
Başkan Büyükakın sınava girecek öğrencileri unutmadı
15 Temmuz öncesi şehitlikte bir araya geldiler
Meydanlarda maç izlemek yasak!
İş insanı Altınay’ın kızı Merve Sude Uçar mezun oldu
Gölcük'te El Sanatları Festivali için başvurular başladı
KOTO’dan Alman Ticaret Odası ile iş birliği protokolü
76 vekil adına sahte imza verildi
Her an seçim gündeme gelebilir!
Çınar Akademi’de sınav öğrencisi öğrencilere moral dopingi!
Plajlar hazır!
Büyükada Kocaelilileri bekliyor!
Kartepe stadyum yolu yapboz tahtasına döndü!
O başkan da gözaltına alındı
Başkan Hürriyet okullarda engellenen beslenme saati projesini böyle hayata geçirecek
Hiç mi rencide olmuyorsunuz bundan?
Çayırova Kent Meydanı projesinde sona gelindi
Türkkan, İzmit Körfez Dip Çamuru TBMM gündemine taşıdı
Emekli öğretmenden Özel'e: Aç geziyorum
Başkan Bulut: Kocaeli iş dünyası başarı grafiğini yükseltiyor
Mamikler Yusuf Mamik Taziye Evi’nin temeli Tüysüzler’de atılıyor
Yargı sürecine müdahale ihtimali araştırılmalı
Kocaeli’de sahillere ulaşım 20 Haziran’da başlıyor
500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 85 Kocaeli firması var
AKP'de Erdoğan sonrası liderlik hesapları!
Gölcüklüler bu konsere davetli!
Kocaeli vekili Kanko’dan TBMM’de SMA isyanı
Alpaslan Vural’ın kızı Durul mezun oldu
Gölcük’te İYİ Partililerden Tandoğan çağrısı
Buz pistindeki kafeye 300 bin TL teklif
Kandıra’da 40 yıl sonra keten üretimine yeniden başladı
Tartışılan o savcı terfi ettirildi!
