Deniz Mahallesi’nde dönüşüm sürüyor
Gündem, 25 Mayıs 2023 11:23Başkan Aygün yönetiminde Derince’de kentsel dönüşüm noktasında örnek çalışmalara imza atılıyor. Yenikent Mahallesi’nde tamamlanan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında da süreç hızla ilerliyor
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK ADIMLAR
Derince’ye birbirinden değerli projeler kazandıran Başkan Aygün, kentsel dönüşüm çalışmalarına da özel önem veriyor. İlçede ilk olarak Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, böylece yaklaşık 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturmuştu. Başkan Aygün’ün öncülüğünde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Araptepe Mevkii'ne 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa edildi. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen, 10 bin m2'si yeşil alana ayrılan proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlarla bölgeye yeni bir yaşam alanı inşa edilmiş oldu.
MİLLET KIRAATHANESİ’NDE TOPLANTI
Araptepe’deki kentsel dönüşüm projesini tamamlayarak Derince’ye kazandıran Başkan Aygün, bu projenin ardından hızla hareket ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Deniz Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmalarının startını verdi. Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizde derin yaralar açan deprem felaketinin ardından çok daha fazla önem kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Deniz Mahallesi’ndeki proje hızla ilerliyor. Başkan Aygün, son olarak Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Deniz Mahallesi Muhtarı Seçkin Altan, İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda kentsel dönüşüm projesindeki hak sahipleri ile bir araya geldi.
DENİZ MAHALLESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Deniz Mahallesi’ndeki Millet Kıraathanesi’nde gerçekleşen buluşmada hak sahipleri ile bir araya gelen Başkan Aygün, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek “Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği yaptığımız bu çalışma ile ortadan kaldırıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atacağız. Üç etaplı olarak planladığımız Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projemizin ilk etabında çalışmalarımız sürüyor. Makasbaşı Mevkii’nde yapacağımız ilk etap projemiz 28,8 dönümlük alanı kapsıyor. Hak sahiplerimiz ile anlaşma oranımız şu an itibariyle %88’e ulaştı. İlk etap çalışmamız ile yaklaşık 28,8 dönümlük alanda 173 bağımsız birim yıkılacak ve yerine 217 bağımsız birimi hak sahiplerine vereceğiz” dedi. Makasbaşı mevkiindeki ilk etap çalışmaları kapsamında bölgedeki yıkım oranı ise % 80 seviyesine ulaştı.
.gif)
Gündem, 25 Mayıs 2023 11:23
Yorumlar (0)
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
