Kocaeli’de 2023 yazında 9 Mavi Bayrak dalgalanacak
Gündem, 24 Mayıs 2023 21:52Kocaeli’nin ‘Mavi Bayrak’lı plaj sayısı 9’a ulaştı. Kocaeli’de yeni ‘Mavi Bayrak’, Ereğli Kumyalı Plajı’nda dalgalanacak
Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödülü olan Mavi Bayrak, Kocaeli’de 2023 yazında 9 ayrı plajda dalgalanacak. Kocaeli’de yaşayan herkesin pırıl pırıl denizlerde kulaç atmasını amaçlayan ve bu doğrultuda İzmit Körfezi’ni bir dev bir akvaryum haline getirecek olan “Dip çamuru temizliği” projesinin startını veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ortaya koyduğu yatırımların meyvelerini topluyor. Bu doğrultuda merkezi Danimarka Kopenhag’da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, 2023 Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Jüri heyeti, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar sonucunda Kocaeli’nin bir plajına daha ‘Mavi Bayrak’ ödülü verdi.
YENİ MAVİ BAYRAK EREĞLİ’DE
Buna göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği çevreci çalışmalarla Ereğli Kumyalı Plajı’na da ‘Mavi Bayrak’ asacak. Daha önce uygunluk incelemelerinde listede bulunan ve 2021 yılının sonlarında Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası nedeniyle mavi bayrağı askıya alınan Karamürsel Altınkemer Plajı da, gerek müsilaj sorununun ortadan kalkması gerekse yapılan incelemelerde ‘geçer not’ almasıyla yeniden ‘Mavi Bayrak’ unvanını elde etti.
.gif)
KOCAELİ’NİN 9 MAVİ BAYRAĞI OLDU
Kocaeli’nin Mavi Bayraklı diğer plajları olan Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Bağırganlı, Kovanağzı, Seyrek ve Miço Koyu Kadınlar Plajı da bir kez daha ‘Mavi Bayrak’ ile taçlandırıldı. Böylece Kocaeli’de 2023 yazında 9 ayrı plajda ‘Mavi Bayrak’ dalgalanacak.
MAVİ BAYRAK NEDİR?
Mavi Bayrak, çevrenin korunması ile plajı kullananların sağlığı ve güvenliğini korumayı hedefleyen kriterlere sahip. Mavi Bayrak ayrıca, uluslararası alanda ve turizm sektöründe en çok bilinen ve kullanılan bir ödül programı özelliği taşıyor. Uluslararası alanda merkezi Kopenhag’da bulunan, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programının plajlar için 33 ayrı kriteri bulunuyor.
Gündem, 24 Mayıs 2023 21:52
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
