Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı’nı eleştirdin beni Twitter'dan engelledi!

Siyaset, 23 Mayıs 2023 20:14

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı’nı eleştirdin beni Twitter'dan engelledi dedi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı’nı eleştirdin beni Twitter'dan engelledi!

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu; Yeşil Sol Parti Gebze ilçe örgütünde seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu şöyle konuştu:


On binlerce kişinin geçtiği Gebze Meydanı'nda mümkün olduğu kadar standımızı oluşturduk, halaylarla, türkülerle, neşe ile bir temsiliyet gösterdiler ve tabii bundan birileri de çok rahatsız oldu ve en sonunda biliyorsunuz değerli Gebze İlçe Örgütümüz Eş Başkanımız Ömer Yıldız kardeşimizi uyduruk bir gerekçeyle tutukladılar. Kısa bir süre içinde aramızda olacağını biliyoruz, inşallah 30.05.2023'de duruşması var ve büyük ihtimalle bırakılacak, bütün bu gayret arkadaşlarımızı engellemek içindi bunu çok iyi biliyoruz.

KOCAELİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI KENDİSİNE ELEŞTİRİLERİM SONUCU BENİ TWİTTER'DAN ENGELLEMİŞ!

Biz bununla ilgili ne yaptık? Darıca'da seçim büromuzun defalarca taşlanması, gözaltına alınan kişinin defalarca serbest bırakılması hadisesi vardı. Bunun için Kocaeli Emniyet Müdürü, Darıca Kaymakamı, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı ile bire bir görüşmeler yaptık ve onlara yoğun baskılar yaptık. Aynı zamanda bu konuda gereken tedbirleri almadıkları için de bir video çekerek sosyal medyadan on binlerce kişiye bu eleştirilerimizi ulaştırdık. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı bu eleştirilerim sonucu beni Twitter'dan engellemiş, rahatsız olmuş eleştirilerimden ama bir taraftan iyi çünkü onları rahatsız ettiğimizi gördük, bunlar hukuken yanınıza kalmaz dedik!

ORGANİZE BİR OLAYLA KURUÇEŞME'DE BİZE YÖNELİK BİR SALDIRI DÜZENLETİLDİ, FAŞİZAN BİR GRUP BİZE BİR SALDIRI DÜZENLEDİ, ARDINDAN GÖLCÜK'TE BUNA BENZER BİR OLAY YAŞANDI

Biz hukuk adamıyız, biz onlar gibi belden aşağı vuruşları deneyen insanlar değiliz, yargısal yollara başvurduk ve tabi bütün bunlar ile kalmadılar! Seçim bürolarımızın taşlanması ve taşlayan kişilerin gözaltından kısa sürede bırakılması, eş başkanımızın ve diğer arkadaşlarımızın uyduruk gerekçelerle tutuklanması ve ardından Kocaeli İzmit'te bir provokasyon olarak tertip edilip, organize bir olayla Kuruçeşme'de bize yönelik bir saldırı düzenletildi, faşizan bir grup bize bir saldırı düzenledi, ardından Gölcük'te buna benzer bir olay yaşandı. Bütün bunların organize çalışmalar olduğunu biliyorduk ve başka bir yerde, bir Ak Partili vekile tek bir kelam söylendiği zaman şahısların anında gözaltına alındığını görürken Adana'da böyle bir olay oldu. Bir Ak Partili vekile birisi laf beyan etmiş, onun üzerine hemen gözaltına alınıp birtakım resmi işlemler yapılmış ama bize yönelik bu kadar ağır ve organize bir saldırı yapıldıktan sonra halen etkin bir işlem yapılmadığını görüyoruz ama biz işin peşini bırakmıyoruz, bize yönelik saldırılar ile ilgili suç duyurularımızı yaptık ve onları da takip ediyoruz,

BİZ ÖYLE 1 DAKİKADA KONUŞUP UNUTAN İNSANLARDAN DEĞİLİZ, YILLARDIR TAKİP ETTİĞİMİZ DAVALAR OLDU!

Bizim şu yönümüz vardı buradan herkes çok iyi bilsin, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Gebze Başsavcılığı kesinlikle biz yargısal yolları sonuna kadar takip ederiz, seçim boyunca bir olay oldu, seçim geçti unutalım gitsin demeyiz, sonuna kadar bize yönelik bu organize saldırıların peşine düşeceğiz. Burada seçmenlerimin önünde söz veriyorum, bize, tüm arkadaşlarımıza yönelik saldırgan tavır ve sözlerin mutlaka cezalandırılmasını sağlayacağız. Biz öyle 1 dakikada konuşup unutan insanlardan değiliz, yıllardır takip ettiğimiz davalar oldu, bunu da mutlaka tüm bunları sonuna kadar takip edeceğiz ve bu kişilerin ihmal ettikleri görevleri, hatırlatacağız. Yarın öbür gün iktidara yaranmaya çalışan bu bürokratlar mahcup olacaklar! Bir seçim üstü siyasi parti ilçe başkanının uyduruk gerekçelerle tutuklanmasının önünü açmak, zeminini oluşturmak, saldırılar konusunda etkin tedbirler almamak ve bununla ilgili hususlardan dolayı hukukun önünde mahcubiyet yaşayacaklar! İşte biz tüm bu şartlar altında seçime hazırlandık ve sonuçta istediklerini yapamadılar!

KOCAELİ'NDE VE TÜRKİYE'DE İSTEDİĞİMİZ OY ORANLARINI YAKALAYAMADIK AÇIKÇASI!

Belki bizim de istediğimiz olmadı, Kocaeli'nde ve Türkiye'de istediğimiz oy oranlarını yakalayamadık açıkçası, Türkiye çapında maalesef ki 3 puana yakın bir düşüşümüz oldu, tabii ki biz kendimizle özeleştiri yapmak zorundayız ama bunun daha çok bir 28 Mayıs sonrasına erteliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de geçsin ayrıntılı Genel Merkez ve il, ilçe örgütleri dahilinde özeleştiriler ve gereken düzeltmeler yapılacak değerli arkadaşlar. Hiçbir eksikliğimizi görmezden gelme lüksümüz yok! Bir yapı, özeleştiri ile gitmezse yürümez. Biz de bu özeleştirileri yapacağız, hata yapan arkadaşlarımız gereken tavırları gösterecektir mutlaka fakat şu anda 28 Mayıs'a odaklanmak zorundayız.

MECLİS'TE 3. PARTİDEN AŞAĞI DÜŞMEDİK KOCAELİ'NDE VEKİL SAYIMIZI TUTTUK

Bunu en başta söyleyelim, şu anda birtakım durumlar var. Belki istediğimiz oy oranlarını yakalayamadık fakat en azından yine Meclis'te 3. büyük partiyiz bunu söyleyelim! Biz istediğimiz oranı istediğimiz şekilde yakalayamadık fakat Meclis'te 3. partiden aşağı düşmedik, 4. parti değiliz vekil sayısı itibariyle! Bu önemli. Yine etkin arkadaşlarımız Meclis'e girebildi ve biz Meclis'te sadece sayımız ile değil, kalitemiz ile bir muhalefet sergileyen ve Meclis'in yerine göre inim inim inleten bir partiyiz ve bu şekilde işin hakkını vermeye çalışacağız. Bunu da size söylemiş olalım. Kocaeli'nde de 2018'de biz %7,4 oranı ile kazandık seçimi, şu anda bu seçimde %5,82 oranı ile kazandık. Biraz düşüşümüz oldu, 7.4'ten 5,82'ye düşüşümüz oldu fakat 5 bine yakın fark ile tehlike sınırının üstünde kazandık milletvekilliğini, bizim milletvekilliğini kazanmamamız için tüm tertipler yapıldı, saldırılar, engellemeler yapıldı fakat en azından bu bizim için Kocaeli'nde önemli bir olay ve tesellidir. Bütün bu engellemelere, çabalarına karşılık İstanbul'da 12 vekilden 8 vekile düşmemize rağmen Kocaeli'nde sayımızı tuttuk. Bu noktada tüm Kocaeli seçmenlerimize teşekkür ediyoruz, yine canla başla bir gayret gösterdiler ve biz belki oranda bir miktar düşüş olsa da vekil sayımızı koruduk. Bu iktidar ve devlet güçleri istediklerini başaramadılar o yüzden onlara da geçmiş olsun diyoruz hatta biz vekil seçildikten sonra da hazmedemediler, yine Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yaptılar ve bir ara cezaevine girmem ile ilgili olan Yargıtay kararını gerekçe göstererek vekil seçildiğim halde vekilliğimin yine düşürülmesini istediler Yüksek Seçim Kurulu'ndan ve biz de gerekli Anayasa Mahkemesi belgelerini ibraz ettik. Tabi biz de o sonucu biraz heyecanla bekledik çünkü ülkede hukuk denilen bir şey yok, cezaevine nasıl girdiğimiz çıktığımız, boş yere nelerin yaşandığını sizler ve bizler çok iyi bildiğimiz için takip ettik ve sonunda Yüksek Seçim Kurulu'nun bu itiraza yönelik ret kararını öğrendik. Muhtemelen 1-2 gün içinde Yüksek Seçim Kurulu kararı açıklandıktan sonra mazbatamızı da alacağız inşallah yetkili bir şekilde arkadaşlarımızın katılımıyla mazbatamızı alıp zulmedenleri bir kez daha üzeceğiz inşallah hep beraber.

Siyaset, 23 Mayıs 2023 20:14

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu

O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu

Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır

Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır

Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!

Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!

İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz 

İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz 

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı

Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı

Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi

Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi

Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı

Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı

Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!

Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!

Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!

Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!

Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi

Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi

Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu

Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu

Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı

Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı

Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek

Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek

Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor

Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı 

İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor

İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor

Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor

Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor

Akaryakıta yine zam geliyor

Akaryakıta yine zam geliyor

Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?

Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?

Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!

Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!

Bunun adı adaletsizlik

Bunun adı adaletsizlik

Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi

Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi

Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor

Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor

Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde

Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde

İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor

İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor

Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı

Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı

Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın fiyatları yükselecek mi?

Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz

Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz

DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!

DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!

Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?

Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?

Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun

Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun

Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!

Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!

Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler

Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler

İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti

İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti

Bahçeli yine Öcalan dedi!

Bahçeli yine Öcalan dedi!

Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak

Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak

AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi

AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi

Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak

Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak

Kuzuyayla’da kar keyfi!

Kuzuyayla’da kar keyfi!

Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı

Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı