Yanlışı yapan millet değil, ittifak kurgusunu yanlış yapanlardır!
Siyaset, 17 Mayıs 2023 01:3814 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendiren BTP Sözcüsü Emre Polat, “Biz bu masa kurgusunun eksik olduğunu, yanlış olduğunu vurguladık. Söylediklerimizin tamamında maalesef haklı çıktığımızı gördük. Biz bu vesileyle yüzde 1'in 38 milletvekili ettiğini de gördük. Şimdi göreceğiz o mavi AKP'liler iktidar tarafına mı dönecek yoksa muhalefet tarafında mı kalacaklar” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) 14 Mayıs seçim sonuçlarına dair değerlendirme geldi. Basın açıklaması yapan BTP Sözcüsü Emre Polat, “Öncelikle seçim milletimize, devletimize, demokrasimize hayırlı olmasını temenni edelim. Bu seçim bitmeyen bir seçim oldu, yeni bir seçimi doğurdu. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi yapılacak. Ama parlamento seçimi sonuçlandı ve bunu değerlendirebiliriz” dedi.
“Yüzde 1'in 38 milletvekili ettiğini gördük”
Bu seçimin en azından Cumhurbaşkanlığı noktasında kazananı olmayan ama genel olarak kaybedeninin çok olduğu bir seçim olduğunu ifade eden BTP Sözcüsü Polat sonradan Millet İttifakı adını alan Altılı Masa kurgusunun yanlış olduğunu ifade etti. Polat, “Biliyorsunuz bu seçimlerde başından bu yana bir masa kurgusu yapıldı. Biz bu masa kurgusunun eksik olduğunu, yanlış olduğunu vurguladık. Söylediklerimizin tamamında maalesef haklı çıktığımızı gördük. Meclis aritmetiği iktidar lehine, muhalefet aleyhine şekillendi. Siyasette 2 artı 2 4 etmez denirdi, doğru. Biz bu vesileyle şu matematiği de görmüş olduk; yüzde 1'in 38 milletvekili ettiğini gördük. Şimdi göreceğiz o mavi AKP'liler iktidar tarafına mı dönecek yoksa muhalefet tarafında mı kalacaklar, bunu hep beraber görmüş olacağız” ifadelerini kullandı.
“Milleti hedef alan ifadeler çok yanlış”
Seçim sonucunun ardından millete özellikle de deprem bölgesinde yaşayanlara yönelik kullanılan üslubu da eştiren Emre Polat, “Ben burada şunu özellikle vurgulamak isterim ki, milleti hedef alan, milletin yanlış yaptığını, ağır ifadelerle milleti eleştiren bazı açıklamalar görüyoruz, bunlar çok yanlış. Burada milli iradeye, milletin iradesine saygı göstermek zorundayız. Burada yanlışı yapan millet değildir. Yanlış olan yaptığı yanlış tercihlerle, yanlış kurgularla, yanlış ittifaklarla, yanlış ortaklarla seçime girmektir” dedi.
‘Gençleri dinlemediniz o yüzden kaybettiniz’
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın seçim öncesi seçimin kaybedenlerine yönelik konuşmayı da hatırlatan Emre Polat şunları söyledi, “Bakın Genel Başkanımız Hüseyin Baş'ın bundan aylar önce kaybedene dönük yaptığı bir açıklama var... Ne diyor, ‘gençleri dinlemediniz o yüzden kaybettiniz’ diyor. Keşke ‘gençlerin mesajını aldım’ demek yerine gençlerin mesajını bu sonuçları görmeden alsalardı bu sonuç yaşanmayacaktı.”
Siyaset, 17 Mayıs 2023 01:38
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
