Sizler bizim süper kahramanlarımızsınız
Gündem, 10 Mayıs 2023 03:11Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Engelliler Haftası nedeni ile bir basın mesajı yayınladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Engelliler Haftası münasebeti ile yayınladığı mesajda engelliliğin bir eksiklik değil, pozitif bir ayrıcalık olduğunun altını çizerek” Engelli vatandaşlarımız kalp gözü ile görür, yüreği ile hisseder. Zorlukları bu üstün özellikleri ile kolayca aşar. Engellilerimiz, adeta dünyamızın süper kahramanlarıdır” dedi.
Engelli bireyin topluma entegre olmasının önündeki engelin kendilerinin eksikliğinden olmadığını ifade eden Başkan Büyükakın” Engellilerimiz, toplumun olumsuz zihinsel kalıplarından dolayı hayata atılmalarında zorluklar yaşamakta. Öncelikle bizlerin daha da bilinçlenerek engelli bireylere karşı bulunulan önyargılardan arınmalıyız. Yaşam kalitelerini yükseltmek adına eğitim, işgücü, sağlık, erişebilirlik gibi birçok konuda yeni düzenlemeler yapmalı ve pozitif ayrımcılık uygulamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmasını sağlamalıyız.
Bu konuda devletimiz engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla önemli çalışmalar hayata geçiriyor. Daha önceleri evlerinden çıkarılmaya çekinilen engelli vatandaşlarımız artık daha mutlu, geleceğe daha umutlu bakmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak da engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Türkiye’ye örnek birçok yenilikçi çalışmalar ile destek verdik. Kendilerine güvenlerinin sağlanması, sosyalleşmelerinin ve toplumsal hayata entegre olmalarının önünün açılması, fiziksel, duyusal veya zihinsel engellerinden kaynaklanan sorunların en aza indirilmesini sağlayıcı hizmetler yürütüyoruz.
Hep birlikte, gönülden attığımız bu adımlar neticesinde engellilerimizin engellerini ortadan kaldırmalıyız. Dünyamızın daha da mutlu, daha da paylaşılabilir, daha da adil olmasını ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle dünyamızın süper kahramanları engelli kardeşlerimizin haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum.
Gündem, 10 Mayıs 2023 03:11
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
