Darıca’da işçinin yüzünü güldüren sözleşme
Gündem, 09 Mayıs 2023 16:23Darıca Belediyesi’nde işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi ve memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, işçilerin yüzünü güldürmek için imkanları zorladıklarını söyledi.
Darıca Belediyesi’nde uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlanırken anlaşmanın ardından imza töreni düzenlendi. İşçiden yana tavır alan ve işçilerin yüzünü güldüren bir sözleşmeye imza atan Darıca Belediyesi’nde işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi ile memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandı. Oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşen ve yüzlerce işçinin yer aldığı imza törenine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve BEM-BİR Sen Genel Başkanı Levent Uslu, BEM-BİR Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Gökkaya, Hizmet-İŞ Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Sami Çakır, MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Yudum Kaşıkçı, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları ile yönetimleri, meclis üyeleri, iş ve işveren sendikası temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı.
MUZAFFER BAŞKAN ÖRNEK BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI
İmza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve BEM-BİR Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Darıca’nın bütün belediyelere örnek olması gerektiğini ifade ederek “Genel merkezde bile Darıca Belediyesi örnek olarak konuşuluyor. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık gerçekten çok samimi ve örnek bir belediye başkanı. İşçinin hakkını veren ve işçiden yana tavrını koyan bir belediye başkanı olduğunu bu sözleşmeyle de ortaya koydu” dedi. Hizmet-İŞ Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı da selamlama konuşması yaparak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a işçinin yanında olmasından dolayı teşekkür etti.
.gif)
İŞÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da sözleşme görüşmelerini nihayete erdirdikleri ve işçinin yüzünü güldürdükleri için mutlu olduğunu ifade ederek “Darıcalı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve hizmet üretmek, tek başına belediye başkanı olarak benim yapabileceğim bir şey değil. Bunu ancak ekibimizle ve tüm personelimizle birlikte yapabiliriz. Darıca Belediyesi memuruyla ve işçisiyle güçlü. Canla başla çalışan emekçi kardeşlerimiz için onların yüzlerini güldürmek, refah düzeylerini ve yaşam standartlarını arttırmak adına yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucunda toplu iş sözleşmesini sonuçlandırdık. Belediyemizin imkanları ölçüsünde şartlarımızı zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalıştık. Kaynakları kullanırken belediyemizi yönetirken elbette ki israf etmiyoruz. Tasarrufu ve bütün yatırımı kendi kaynaklarımız üzerinden yapıyoruz ama personelimizin maaşlarından tasarruf hiç yapmadık. Bizler, ‘işçinin alın teri kurumadan hakkını öde’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Çalışanlarımızın haklarını teslim edebilmek adına en ince ayrıntısına kadar düşünerek onları nasıl daha fazla mutlu edebiliriz diye sendika temsilcilerimizle masaya yatırdık ve imza atma aşamasına getirdik. Şunu bilmenizi istiyorum ki bugüne kadar her zaman işçimizin yanında olmaya gayret ettik. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte daha çok çalışarak Darıca’mızı daha iyi yerlere getireceğiz. Yaptığımız bu sözleşmenin belediyemize ve işçilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
EMEKLİ PERSONELE PLAKET
Konuşmaların ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile işçi ve memur sendikası temsilcileri sözleşme protokolünü birlikte imzaladılar. İmza törenin ardından belediyeden emekli olan işçilere teşekkür plaketi veren Başkan Muzaffer Bıyık, yeni hayatlarında başarılar diledi. Program sonunda işçilere yemek ikram edilirken Başkan Muzaffer Bıyık da işçilere yemek dağıttı. Yemeğin ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, geçtiğimi yıl kaybettiği babasının vefat yıldönümü dolayısıyla personele lokma ikramında da bulundu.
Gündem, 09 Mayıs 2023 16:23
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
