Darıca’da işçinin yüzünü güldüren sözleşme
Gündem, 09 Mayıs 2023 21:43Darıca Belediyesi’nde işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi ve memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, işçilerin yüzünü güldürmek için imkanları zorladıklarını söyledi.
Darıca Belediyesi’nde uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlanırken anlaşmanın ardından imza töreni düzenlendi. İşçiden yana tavır alan ve işçilerin yüzünü güldüren bir sözleşmeye imza atan Darıca Belediyesi’nde işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi ile memurlara yönelik sosyal denge protokolü imzalandı. Oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşen ve yüzlerce işçinin yer aldığı imza törenine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve BEM-BİR Sen Genel Başkanı Levent Uslu, BEM-BİR Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Gökkaya, Hizmet-İŞ Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Sami Çakır, MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Yudum Kaşıkçı, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları ile yönetimleri, meclis üyeleri, iş ve işveren sendikası temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı.
MUZAFFER BAŞKAN ÖRNEK BİR SÖZLEŞMEYE İMZA ATTI
İmza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve BEM-BİR Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Darıca’nın bütün belediyelere örnek olması gerektiğini ifade ederek “Genel merkezde bile Darıca Belediyesi örnek olarak konuşuluyor. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık gerçekten çok samimi ve örnek bir belediye başkanı. İşçinin hakkını veren ve işçiden yana tavrını koyan bir belediye başkanı olduğunu bu sözleşmeyle de ortaya koydu” dedi. Hizmet-İŞ Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı da selamlama konuşması yaparak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a işçinin yanında olmasından dolayı teşekkür etti.
.gif)
İŞÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da sözleşme görüşmelerini nihayete erdirdikleri ve işçinin yüzünü güldürdükleri için mutlu olduğunu ifade ederek “Darıcalı vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve hizmet üretmek, tek başına belediye başkanı olarak benim yapabileceğim bir şey değil. Bunu ancak ekibimizle ve tüm personelimizle birlikte yapabiliriz. Darıca Belediyesi memuruyla ve işçisiyle güçlü. Canla başla çalışan emekçi kardeşlerimiz için onların yüzlerini güldürmek, refah düzeylerini ve yaşam standartlarını arttırmak adına yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucunda toplu iş sözleşmesini sonuçlandırdık. Belediyemizin imkanları ölçüsünde şartlarımızı zorlayarak en iyi ücreti vermeye çalıştık. Kaynakları kullanırken belediyemizi yönetirken elbette ki israf etmiyoruz. Tasarrufu ve bütün yatırımı kendi kaynaklarımız üzerinden yapıyoruz ama personelimizin maaşlarından tasarruf hiç yapmadık. Bizler, ‘işçinin alın teri kurumadan hakkını öde’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Çalışanlarımızın haklarını teslim edebilmek adına en ince ayrıntısına kadar düşünerek onları nasıl daha fazla mutlu edebiliriz diye sendika temsilcilerimizle masaya yatırdık ve imza atma aşamasına getirdik. Şunu bilmenizi istiyorum ki bugüne kadar her zaman işçimizin yanında olmaya gayret ettik. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte daha çok çalışarak Darıca’mızı daha iyi yerlere getireceğiz. Yaptığımız bu sözleşmenin belediyemize ve işçilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
EMEKLİ PERSONELE PLAKET
Konuşmaların ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile işçi ve memur sendikası temsilcileri sözleşme protokolünü birlikte imzaladılar. İmza törenin ardından belediyeden emekli olan işçilere teşekkür plaketi veren Başkan Muzaffer Bıyık, yeni hayatlarında başarılar diledi. Program sonunda işçilere yemek ikram edilirken Başkan Muzaffer Bıyık da işçilere yemek dağıttı. Yemeğin ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, geçtiğimi yıl kaybettiği babasının vefat yıldönümü dolayısıyla personele lokma ikramında da bulundu.
Gündem, 09 Mayıs 2023 21:43
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
