Hıdırellez coşkusu Balören Köyü’nde doruğa ulaştı
Gündem, 08 Mayıs 2023 16:16İzmit Belediyesinin, doğanın uyanışını ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez’i kutlamak için düzenlediği şenlikler 3. gününde Balören Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla kutlanarak tamamlandı
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Balören Köyü’nde büyük bir coşkuyla yapıldı. Hıdırellez coşkusunun doruğa ulaştığı programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Yamanlar Şube Başkanı Hüseyin Görer, Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetin Kurulu Üyesi Eren Kurt, Vartolular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Eray Akbal, Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı ve İzmit Belediyesi Koordinatörü Birol Sağlam, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu, Çınarlı Cemevi Başkanı İrfan Yoloğlu, Yenikent Cemevi Başkanı Aysel Ersoylu, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Kamil Şirin, CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Muhip Kanko ve Caner Arduç, Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Eylem Kayaoğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
HÜRRİYET’TEN EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR
Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu organizasyonlar bir ekip işidir. Herkesin emeği var. 3 gündür devam eden Hıdırellez şenlikleri için Bayraktar Köyü Muhtarımız Ali Cevat Tomardur, Mecidiyeköy Muhtarımız Fahrettin Korkutan, Balören Köyü Muhtarımız Ahmet Demir ve düzenleme komitesinden yer alan Ali Aktaş ile Birol Sağlam’a teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakamayan semah ekiplerinin ve değerli sanatçıların emeğine, yüreğine sağlık.
.gif)
“BÜTÜN CANLARA SELAM OLSUN”
Baharı beraber karşılamak bizim için gerçekten çok kıymetli. Baharı getiren bütün canlara selam olsun. Cumhuriyetin, Kuvayi Milliyenin, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli evlatları, selam olsun hepinize. Hıdırellez kardeşliktir, barıştır ve hoşgörüdür. Hıdırellez, uyanıştır, berekettir ve cemrenin doğaya sevdasıdır. Bu güzel günlerde hepinizin hanesine huzur ve bereket diliyorum.
“MUHABBETİMİZLE BİR ARADAYIZ”
Hızır ile İlyas’ın buluştuğu Hıdırellez gününde lokmalarımızla, nefeslerimizle, muhabbetimizle bir aradayız. İnsanları birbirine kardeşçe yaklaştıran, bir araya getiren bu özel günlerde acıların ve sevinçlerin paylaşılması, insanların birbirleriyle görüşmeleri ve tanışmaları çok kıymetli.
“BİRBİRİMİZİN HIZIRI OLMAK ZORUNDAYIZ”
Anadolu’da yaşayan bütün topluluklarda, Alevi – Bektaşi inancında, Hızır’ın çok ama çok önemli bir yeri var. O, insanların yardımına koşan, boz atlı Hızır’dır. Biri gurbete gönderilse Hızır’a emanet edilir. ‘Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez’ sözü aslında bütün ülkemize bir umut kaynağı. Hepimiz birbirimizin hızırı olmak zorundayız. Hızır cümle canların yardımcısı olsun.
“DAHA GÜZEL BAYRAMLARA”
Sesiyle, nefesiyle, deyişleriyle bizlerle birlikte olacak değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayatımıza sağlık, neşe, keyif, huzur, mutluluk ve bereketin hayırlısı, güzel ülkemize her şeyin en iyisi gelsin. Bütün yuvalarımızda bolluk ve bereket olsun. Benim sizler için duam bu olsun değerli canlar. 14 Mayıs sonrası daha güzel bayramları siz değerli canların coşkusuyla kutlamak nasip olsun.
“3 FİDANIN ACISINI YAŞIYORUZ”
Mayıs ayında her ne kadar Hıdırellez coşkusunu yaşasak da bir yandan da hüzün yaşıyoruz. 3 fidanın anısını, acısını yaşıyoruz. 3 fidanımıza; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’a bütün canlardan selam olsun. Tam bağımsız Türkiye için onları şükranla selamlıyoruz.
BÜYÜK BİR KALABALIK
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hıdırellez programı Makbule Oral’ın konseri ile başladı. Şahkulu Sultan Vakfı Semah Topluluğu ve Maltepe Cemevi Semah Topluluğunun semah hizmetinin ardından lokma duası yapıldı, vatandaşlara lokma dağıtıldı. Erdal Erzincan ve Mercan Erzincan’ın konseri ile coşku doruklara ulaştı. Gün boyu devam eden etkinlikler sonunda vatandaşlar İzmit Belediyesine teşekkür etti.
Gündem, 08 Mayıs 2023 16:16
Yorumlar (0)
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
