Hıdırellez coşkusu Mecidiye’de başladı
Gündem, 06 Mayıs 2023 10:15İzmit Belediyesinin, doğanın uyanışını ve baharın gelişini temsil eden Hıdırellez’i kutlamak için Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Mecidiye Mahallesi’nde coşkuyla başladı
Baharın müjdecisi ve doğanın uyanışının temsili olan Hıdırellez’in doyasıya kutlanacağı “Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri” Mecidiye Mahallesi’nde başladı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Köy Muhtarlıkları ve Balkan Dernekleri ortaklığında düzenlenen şenliklerin ilk gününde lokmalar hep birlikte pay edip paylaşıldı. Programa İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca, CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Muhip Kanko, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Adayları Pelin Coştur Filiz, Kamil Şirin ve Gökçe Nesrin Çağlayan, Mecidiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Korkutan, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SARICA, “GÜZEL BİR BAHAR GEÇİRMENİZİ DİLİYORUM”
Programın açılışında konuşan, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluştuğu bu kutsal ve kıymetli günün yardımlaşmaya ve birlikteliğe katkı sunmasını diliyorum. Bu sene bütün yurdumuz için çok kıymetli bir bahar olacak. Şimdiden güzel bir bahar geçirmenizi diliyorum. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksınız bütün yurttaşlarımızın hep birlikte kutladığı Hıdırellez, geçmişten gelecek nesillere taşınması gereken çok kıymetli mirastır. Bu kültürü yaşatabilmek adına 3 gün boyunca sürecek etkinliklere herkes davetlidir.
.gif)
“GELİN CANLAR BİR OLALIM”
“6 Mayıs’ta Bayraktar köyünde, 7 Mayıs’ta da Balören köyünde lokma duaları ve ikramlar yapılacak. Pazar günü değerli sanatçılarımızın katılacağı kıymetli etkinlikler olacak. Hep birlikte olalım bir olalım canlar. Yardımlaşma ve birliktelik anlamında kıymetli bir değer olan Hıdırellez etkinliklerinde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
KORKUTAN, “HUZUR, BARIŞ VE SAĞLIK GETİRMESİNİ DİLİYORUM”
Mecidiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Korkutan, “Bugün burada başlayacak olan Hıdırellez programı, yarın Bayraktar ve pazar günü Balören köylerinde devam edecek. Baharın müjdecisi olan Hıdırellez’in bölgemize ve ülkemize huzur, barış ve sağlık getirmesini, bereketli ve kazançlı bir yıl yaşatmasını canı gönülden diliyorum. Etkinliklerin gerçekleşmesinden emeğe geçene herkese teşekkür ediyorum” dedi.
HIDIRELLEZ COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI
Konuşmaların ardından Dede Hüseyin Dedekargınoğlu’nun lokma duası ile birlikte lokmalar pay edildi. Mecidiye Mahallesi’ndeki Hıdırellez coşkusunda; Hakan Alkan, Hasan Cihan ile Emre Aktaş’tan oluşan Grup Canlar, Makbule Oral ve Sedat Demir sahne aldı.
Gündem, 06 Mayıs 2023 10:15
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
