Çilek bahçesi tesisi ve karpuz tohumu
Gündem, 05 Mayıs 2023 14:50Büyükşehir, “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli çilek bahçesi ve karpuz tohumu desteği sağlayacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılarak, üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere ve yeni üretim tekniklerine yönlendirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli çilek bahçesi tesisi kurmaları için malzeme, ekipman ve karpuz tohumu desteği sağlayacak. Kent genelinde tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi ve çiftçilerin gelir düzeyini artırılması için verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir, proje doğrultusunda, çilek bahçesi tesisi kurmaları için çiftçilere yüzde 50 hibeli çilek fidesi, malç naylonu, damla sulama borusundan oluşan malzeme ile karpuz tohumu desteği verecek.
TALEPLER ALINMAYA BAŞLADI
Destekten yararlanmak isteyen üreticiler, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle müracaat edebilecek. Talepler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi’nin (Valilik yanı, REAL AVM otopark) yeni hizmet binasındaki Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nden, Kandıra ilçesindeki çiftçiler ise Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasından alınmaya başlandı.
KALİTELİ ÜRETİM İÇİN
Büyükşehir, tarıma verdiği desteklerle çiftçilerin maliyetlerini yüzde 50 azaltarak, üretimin daha verimli ve karlı hale getirilmesi sağlanıyor. Çiftçiler, hastalıklara dayanıklı, birim alandan yüksek verim alınan, saklama ve pazar koşullarına dayanıklı albion çilek çeşidi ile karlı üretim yapıyor. Ayrıca albion çilek çeşidinin nötr gün bitkisi olması sebebi ile Kocaeli iklim şartlarında nisan sonlarından başlayarak 5 ile 5,5 aya kadar verim alınabiliyor.
.gif)
120 BİN ÇİLEK FİDESİ VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana üreticilere 120.000 çilek fidesi, ve çilek bahçesi kurmaları için gerekli olan ekipman ve malzeme desteğinde bulundu. Bu desteklerle Kocaeli genelinde çilek üretiminde artış sağlandı.
KANDIRA’NIN LEZZETLİ KARPUZU SOFRALARI SÜSLEYECEK
Kendine has tadı ve kokusuyla bilenen Kandıra karpuzunun üretiminin artırılması ve ülke genelinde geniş bir pazara sahip olması amacıyla Büyükşehir, üreticilere yüzde 50 hibeli Kandıra karpuzu tohumu desteği de verecek. Rengi kırmızıdan çok pembeye kaçan, nefis aroması ve bol sulu olmasından dolayı tüketicilerin yaz aylarında tercih ettiği Kandıra karpuzu, en az Diyarbakır karpuzu kadar ilgi görüyor. Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında sayılan ve tüketicilerce aranan Kandıra karpuzu, C vitamini bakımından oldukça zengin. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kan basıncını düzenleyen ve cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyan önemli bir besin kaynağı.
500 DEKAR KARPUZ TARLASI DESTEKLENDİ
Büyükşehir’in daha önce çiftçilere sağladığı yüzde 50 hibeli karpuz tohumu ile Kocaeli genelinde 500 dekar karpuz tarlası desteklenmiş oldu. Desteklerin devam etmesiyle karpuz üretiminde artışlar yaşanıyor.
Gündem, 05 Mayıs 2023 14:50
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
