Erdoğan’la farkımız siyah-beyaz
Siyaset, 04 Mayıs 2023 23:51Seçime sayılı günler kala Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz kamu kuruluşu BBC'ye konuştu.
14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başlarken, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun BBC’ye verdiği röportaj yayınlandı.
“Türkiye’de seçimler: Erdoğan’ın rakibi Kılıçdaroğlu, barış ve demokrasi sözü veriyor” başlığının kullanıldığı röportajı Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitinginden önce verdiği belirtildi. Haberde, “Tehlike birçok formda karşımıza çıkabilir. Türkiye’nin en uzun süre lideri olan Recep Tayyip Erdoğan için ise tehlike eliyle kalp işareti yapan eski bir bürokrat şeklinde geldi” denildi.
“BENİ KORKUTAMAZLAR”
Muhalefet bloğu tarafından desteklenen Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda özgürlük ve demokrasi vaadinde bulunduğu belirtilirken, “Gençlik demokrasi istiyor. Bir tweet attıkları için sabahın erken saatinde polisin kapılarını çalmasını istemiyor” dedi. Haberde, Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önde olduğu belirtilirken, seçimin ikinci tura kalmasının da olası olduğu kaydedildi.
İnsanların kendisini özgürce eleştirebilmesine izin vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de siyaset yapmak risklerle dolu bir yaşamı seçmek demek. Ben Erdoğan ve müttefikleri ne yaparsa yapsın yoluma devam edeceğim. Beni korkutamazlar. Ben bu ülkeye bir söz verdim” dedi.
Geçmişte Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu ile dalga geçtiğini fakat şu an böyle bir şey yapmadığı belirtilirken, Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu BBC’ye, “Ben bizim gelişmiş dünyanın bir parçası olmasını istiyorum. Biz özgür medya ve tam bağımsız yargı istiyoruz. Erdoğan böyle düşünmüyor” ifadesini kullandı.
Kılıçdarıoğlu, Türkiye’nin önceliğinin Kremlin ile değil Batı ülkeleriyle ilişkiler olacağını dile getirirken, “Erdoğan daha baskıcı olmak istiyor. Aramızda fark bu. Aramızdaki fark siyah ve beyaz kadar net” yorumunu da yaptı. Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi durumunda görevi bırakıp bırakmayacağına dair bir soruya ise Kılıçdaroğlu, “Biz onu emekli edip göndereceğiz. Sessizce çekilecek. Kimsenin bu konuda şüphesi olmasın” yanıtını verdi.
“O BİRÇOK AÇIDAN ANTİ-ERDOĞAN”
Sandık güvenliğine de güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz önlemlerimizi bir buçuk yıldır alıyoruz” dedi. BBC’nin haberinde, “O birçok açıdan anti-Erdoğan. Düzgünce asılmış bezlerin olduğu mütevazı mutfağından videolar paylaşıyor. Soğan fiyatlarından bahsediyor” yorumu da yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikaları sebebiyle enflasyonun arttığına dikkat çekilirken, “Kim kazanırsa, kötü bir ekonomi ve bölünmüş bir ülkeyi miras alacak. İkisinin çözümü için de tek bir çözüm yok” yorumu yer aldı.
Erdoğan’ın muhafazakar seçmenin oyunu alabileceğine dikkat çekilirken BBC’nin haberinde, “Erdoğan onların dilinden konuşuyor. Ve seçim öncesinde maaşlara zam gibi harcamalarla onların desteğini elde etti” denildi.
Siyaset, 04 Mayıs 2023 23:51
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
