Başkan Şayir: Orman arazileri sorununu çözüyoruz
Gündem, 03 Mayıs 2023 18:28Dilovası Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 7 gündem maddesi ile gerçekleşti.
Dilovası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında Dilovası Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Yoklamanın ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Şayir gündeme dair açıklamalarda bulundu.
ORMAN ARAZİLERİ SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
Başkan Şayir yaptığı açıklama da “Meclis gündemine başlamadan ilçemize iki yeni müjde vermek istiyorum. İlçemizde orman arazilerinden çıkan EK 16 kapsamında araziler var. Bunların askıya çıktı. Sayın Bakanımız Murat Kurum’la yaptığımız görüşme meyvelerini verdi. Bakan yardımcılarımız ve ardından Tapu Kadastro Bölge Müdürümüzle de görüşerek gerekli çalışmaların yapıldığı ve ilgili yerlerin askıya çıktığı bilgisini aldık. Vatandaşlarımızdan biran önce başvuruda bulunmalarını istiyoruz. İtirazı olan da başvursun ki; sonradan mağduriyet yaşanmasın. İnşallah bu çalışmalardan sonra ilçemizde ki bu kronik sorununu tamamen çözmüş olacağız. Ve halkımızın tapularını vermiş olacağız.
.gif)
EĞİTİM EN BÜYÜK PROJEMİZDİR
Diğer taraftan; göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim en büyük projemizdir. Eğitimde parlayan yıldız olabilmek için yaptığımız çalışmalarımızın müsbet neticelerini geçtiğimiz yıl almaya başladık. Geçtiğimiz gün açılan Teknofest fuarında düzenlenen yarışmalarda iki öğrencimizin birinci olması bizi gururlandırdı. Eğitimde kartopu şeklinde büyümeye başladığımızı görmek bizi sevindiriyor.
İKİ MESLEK YÜKSEK OKULU KAZANDIRIYORUZ
Yine geçtiğimiz ay yaptığımız görüşmeler sonucu Dilovası’na iki metalurji ve kimya meslek yüksek okulu yapılması için çalışmaların başlatılacağının sözünü aldık. İnşallah önümüzde ki dönem iki meslek yüksek okulumuzu ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.
ERCAN DALKILIÇ ADI YAŞATILACAK
Geçtiğimiz Ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın adının Kültür Merkezi’ne verilmesi ile ilgili de yapılan çalışma İle tabelanın asıldığını belirten Şayir, “İlçemize maal olmuş, eserleri ile Dilovası halkına hizmet etmiş büyüğümüzün vefatı hepimizi üzmüştü. Adının yaşatılması için başlattığımız çalışma ile tabelamızı astık. İnşallah adını her daim yaşatacağız. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Şayir’in konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Gündemde yer alan 2022 Yılı Kesin Hesabının Görüşülmesi, Adnan Kahveci Parkının Kira İhalesi Teklifinin Görüşülmesi, Afet İşleri Müdürlüğü Kurulması Teklifinin Görüşülmesi, Baz istasyonları Yer Kiralama Talepleri ve Sokak Sağlıklaştırması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Ortak Hizmet Projesi Yapılması maddeleri görüşüldü.
Gündem, 03 Mayıs 2023 18:28
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
