Vali Yavuz Halkevi’nde incelemelerde bulundu
Gündem, 29 Nisan 2023 01:49İzmit Halkevi binası restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, basın mensuplarına projenin işleyişi ve yapılacaklar hakkında bilgi verdi.
İlimizin sembolü olan tarihi binanın restorasyon ihale süreci Vali Yavuz’un koordinesinde tamamlanmış olup aslına uygun biçimde restorasyon çalışmalarına başlanılmıştır.
Bu bağlamda Mart ayında ihale süreci tamamlanan ve restore sonrası gençlik merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi binayı basın mensuplarıyla birlikte gezen Vali Yavuz, firma adına şantiye şefi/firma yetkilisi Recep Tokalak’tan bilgiler alarak incelemelerde bulundu.
Cumhuriyet Döneminin Önemli Eseri Olan Halkevi Kocaelimize Önemli Katkılar Sunacak
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, binanın tarihine ilişkin bilgiler vererek sözlerine şu cümlelerle başladı: “Şehrimizin gündemini uzun yıllardır meşgul eden ve restore edilmesi ve hizmete açılması arzu edilen ve Cumhuriyet döneminin önemli eserlerinden biri olan Halkevi binasının bahçesinde bulunuyoruz. Bu bina T planlı 2 katlı kısmi bodrumlu ve kısmi çatılı bir yapıdan oluşmaktadır. 1937 yılında temeli atılan bina, 19.02.1941 tarihinde Halkevi binası olarak hizmete açılmıştır. Modernist mimari üslupla inşa edilen bina, Adana Halkevi Binası ve Ankara Opera Binası ile birlikte Türkiye’de üç örnekten birisi olarak Cumhuriyet döneminin yenilikçi anlayışını yansıtmaktadır.
Binadaki yapıyı hem ikiye bölen hem de çatı katında birleştiren ara kesit mekânı ile mimarinin ve türünün en ilginç örneklerinden biridir. Ayrıca kuzeybatı köşesindeki deniz feneri olarak kullanılmış olan kulesi binayı daha da ilginç hale getirmektedir. 1980 yılından bu yana İzmit Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmet veren bina geçmişte Halkevi, Şehir Lokantası, Turizm Müdürlüğü, Öğretmenler Lokali, Musiki Cemiyeti gibi kurum ve kuruluşlara mekân olma özelliğini de taşımaktadır.”
Restorasyon süreci ile ihale aşamalarını da paylaşan Vali Yavuz: “Sizlerin de yakından takip ettiği, yapılmasını arzu ettiği bu restorasyonla ilgili olarak göreve başlamamla birlikte geçmişte yapılmış restorasyon projelerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek üzere Gebze Teknik Üniversitesinden konunun uzmanı Hocamız teknik heyeti ile birlikte görevlendirilmiş ve burada bir çalışma başlatılmıştı. Binada gerekli teknik incelemeler eşliğinde simülasyonlar gerçekleştirilmiş, meydana gelebilecek depremlerdeki dayanıklılığı da ölçülmüş ve sondaj çalışmaları da yapılmıştır. Bu yapılan çalışmalardan sonra restorasyon tadilat projesi 28.07.2021 tarihinde kurul kararıyla onaylanmıştır. Onaydan sonra işimiz sürekli ihale edilmiş ancak o dönemde artan inşaat maliyetleri nedeniyle ya maliyetinin çok üstünde teklifler gelmiş ya da ihaleye katılım söz konusu olmamıştır. 23.11.2021, 07.04.2022, 04.10.2022 ve en sonda 02.03.2023 tarihinde yaptığımız ihale sonucunda gerekli şartlar oluştuğundan 30.03.2023 tarihi itibariyle firmayla sözleşme imzalanmış ve 07.04.2023 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmiştir.
.gif)
Son Teknoloji İle Donatılacak
Binada yapılacak işlerle ilgili bilgiler veren Vali Yavuz: “ Yapım olarak; Tüm bina iç, dış sıvalarının yenilenmesi ve moloz temizliğiyle birlikte gerekli görülen duvar, zemin ve kulede güçlendirme yapılacak, çok amaçlı salon yenilenerek son teknoloji ile donatılacak, çatı sisteminde karkas ve kirişlemelerdeki elemanların gerekli kısımları değiştirilecek, çatı arası ısı ve su yalıtımı yapılacak, mevcut kiremitler, pencere ve kapılar ile bahçe duvarı ve korkuluklarının yenilenmesi ve boyası, tüm zeminlerin yenilenmesi, bahçe çimlendirmesi ile yürüyüş yolları yapılacak. Elektrik imalatları olarak; Çok amaçlı salon ve kafe kısmında ses ve ışık sistemi yapılması, tüm bina elektrik hatlarının yenilenmesi, engelli asansörü yapılması, Mekanik imalatları olarak; Tüm binada vrf-havalandırma tesisatı yapılması, tüm bina pis su-temiz su tesisatlarının yenilenmesi, yangın tesisatının yapılması planlanmaktadır.”
“Gençlerin Her Türlü Sanatsal Faaliyetlerine Hizmet Edecek”
İşlevi Hakkında bilgiler veren Vali Yavuz: “Toplamda 2500 metrekare kapalı alanlı ve 250 kişilik çok amaçlı salondan oluşan yapıda, gençlerin ihtiyaç duyduğu tüm güncel alt yapıyla birlikte, ağırlamayı düşündüğümüz misafirlerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirebileceği ve aynı zamanda müzik aletlerine karşı merak ve becerilerini geliştirebilecekleri mini bir sahne ile güncel makaleleri takip edebilecekleri klasik kütüphane formatından arındırılmış çağdaş 1 adet kitap kafenin bulunduğu, ayrıca son teknoloji malzemelerle donatılacak ses kayıt odası yer almaktadır.
Kişisel gelişim ve sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri veya eğitimi alabilecekleri el sanatları atölyeleri ile her türlü ihtiyaçlar ve taleplerine uygun birbirinden farklı etüt odaları, güncel konuların konuşulabileceği, hitabet ve özgüvenlerini arttırıcı liderlik sınıflarının yanı sıra 250 gencimize her türlü sanatsal faaliyetlerini sunma imkânı sağlayacak 1 adet çok amaçlı salon yer almaktadır. Yapı içi ve dışında tüm noktalarda kesintisiz internet bağlantısının bulunduğu ve bahçesinde etkinlik düzenlenebilecek gerekli alt yapının sunulduğu bir kompleks olarak tamamlanması planlanmaktadır.”
“2024 Mayıs Ayı İçerisinde Teslimatı Yapmış Olacağız”
Vali Yavuz açıklamalarının sonunda şu cümlelere yer verdi: “Liderliğimde başlatılan ve bütün bu çalışmalara emek veren gerek teknik personellerimize, gerek bu konuda istişare ettiğimiz Büyükşehir Belediyemize ve personellerimize, YİKOB’un çok değerli çalışanlarına, Gebze Teknik Üniversitesine ve bize başından beri destek olan Kocaeli kamuoyuna, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Umarım planladığımız süre içerisinde burayı bitirip 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde teslimatı yapmış oluruz.” diyen Vali Yavuz, başta Kocaelili hemşehrilerimiz olmak üzere buradan faydalanacak herkese hayırlı olsun dedi. Ziyaret ve incelemeler; Vali Yavuz ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Gündem, 29 Nisan 2023 01:49
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
