Hastaneler taşınıyor, halk isyanda
Siyaset, 20 Nisan 2023 02:56Mevcut devlet hastanelerinin bir bölümünün kapatılarak Erdoğan’ın katılımıyla açılan Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla randevu alamayan, ameliyatı ertelenen, ulaşımı zorlaşan halk isyan etti. Konuyla ilgili açıklama CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko halkın sesi oldu, yetkililere sesledi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz hafta açılışı yapılan 10 yıl sonra bitirilebilen Kocaeli Şehir Hastanesi’ne, mevcutta hizmet veren farklı ilçelerdeki devlet hastaneleri kapatılarak taşınmaya başladı. 2013 yılından bu yana yapım aşaması süren, çürümeye bırakılan temeller için törenler yapılan, tekrar tekrar yapım işine girişilen ama defalarca toplu açılış törenlerinde hayırlı olsun denilerek açılışı ilan edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 3 Nisan’da hasta kabulüne başladığı duyuruldu. Ancak hastaneden vatandaşlar randevu alamadı, birçok ameliyat ertelendi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi ile Seka Devlet Hastanesi’ndeki bölümlerin bir kısmını ulaşımın zor olduğu Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla hem hastane çevresindeki esnaflar hem de vatandaşlar ayaklandı.
BELEDİYE BAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR
Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partis Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve CHP Kocaeli Milletvekili aday Prof. Dr. Muhip Kanko bir bölümü Şehir Hastanesi’ne taşınan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, “Derince’de askeri hastane gitti, üniversite hastanesi gitti, İsmet Paşa stadı gitti. Derince’nin hala bir kaymakamlık binası, kent meydanı yok. Derince her gün büyük bir otele dönüştürülüyor. Var olan hastaneyi Şehir Hastanesi’ne taşımayı, burayı daha da cansız hale getirmeyi, büyük bir sağlık ocağına çevirmeyi düşünüyorlar. Derince’ye deniz yolu, karayolu, trenyolu ile ulaşılabiliyor. Gebze’den bu tarafa hizmet veren tek araştırma hastanesiydi burası. Hastalar içinde vatandaşlar için de çok kötü olacak. Belediye başkanı yalan söylüyor. Burası kapanmayacak, bütün servisler görevini yapıyor, bütün ameliyatlar yapılıyor diyor. Ama bugün gördük ki Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla buradaki doktor sayısı 360’lardan, 80’lere 70’e kadar düşmüş Başhekim ile görüştüğümüzde verdiği en son rakamlar bunlardı” dedi.
BURAYI DERHAL ESKİ HALİNE KAVUŞTURUN
Kalp ve damar cerrahı CHP Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Muhip Kanko ise şunları kaydetti: “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin küçültülmesinden sonra burada çok büyük bir yangın başlamış. Esnafın ortalama iş kaybı yüzde 70 civarında. Bu abartısız bir rakam yani yüzde 70 oranında ciro azalması var. Askeri hastane taşındı, yüzme havuzu taşındı, emniyet taşındı, stadyum taşındı. Esnaf, bizi artık Körfez ilçesine bağlasınlar da hiç olmazsa ilçe beklentisinden kurtulmuş olalım diyor. Hastaneyi bir an önce eski haline kavuşturarak esnafın, halkın yangınına çare bulun. Esnaf buradan Şehir Hastanesi’ne gitmenin 27 durak sürdüğünü söylüyor.”
Siyaset, 20 Nisan 2023 02:56
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
