Akşener’e tepki gösterdi, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset, 13 Nisan 2023 15:34İYİ Parti Kocaeli’de yıllarca İl Kadın Politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve bu görevinden milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifa eden Pelin Dönge, isim vermeden Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki göstererek partisinden istifa etti. Bilindiği gibi Dönge’ye adaylık listesinde de yer verilmemişti.
Pelin Dönge’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:
Kıymetli dava arkadaşlarım, 2017 yılında partimizin kurucusu, İzmit ilçe Başkanlığı kurucu yönetim kurulu üyeliği ve en son şerefle 4 yıl boyunca sürdürdüğüm kadın politikaları Başkanlığı görevlerinde bulundum.
Yaklaşık 6 yıl boyunca gece gündüz, uzak yakın, kolay zor demeden ailemden çaldığım tüm vaktim ve emeğim ile partimin cefasına maddi manevi talip oldum. Kadın politikaları Başkanlığım süresince İYİ kadınlar olarak bağrımızdan gönüllü alaylar çıkardık, çığ gibi büyüdük. Büyük projelere hep birlikte imza attık.
Tüm tehditlere göğüs gererek, sokakta yürürken bize selam vermeye çekinilen günlerden, bugünlere büyük bir seferberlik ruhu ve büyük bir özveri ile ulaştık, tarih şahittir. En çokta partide birlikte görev yapma şerefine nail olduğum kız kardeşlerim şahittir.
Bugün geldiğimiz noktada ise öncelikle bir kadın olan genel başkanımızın şehri Kocaeli'de seçilebilir sırada tek bir kadın arkadaşımız dahi yoktur. Buna layık bulunmamıştır. Bunca yıl hizmet ettiğimiz şey ise sadece partimin kadınlarının, karşılığı hiç bir şekilde ödenemeyecek emekleri üzerine basılması olmuştur.
Görevim boyunca inancım, partimin bir kadın liderin öncülüğünde bir kadın hareketi, bir kadın gücü olduğu ve zafere kadınlarla yürüyeceğimiz olmuştu. Bu inancımı anlattığım tüm kadın arkadaşlarımdan bu yanılgı için çok özür diliyorum.
Âmâ biliniz ki her biriniz en az büyük emekler vererek meclise taşıdıklarınız kadar değerlisiniz ve her biriniz tek tek bu makamlara layıksınız. Kadınlarımızın hak ettikleri yerlere bir gün muhakkak geleceğine ve bu ülkeyi muhteşem yarınlara taşıyacağına inancım sonsuzdur.
Benim için din üzerinden siyaset yapmak ile kadın emeği üzerinden siyaset yapmak arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de hakkaniyet ile yapılmadığında, istismara dönüşür. Bu duygu ve düşünceler ile yaklaşık 6 yıldır içinde bulunduğum siyasetten inandığım tüm değerlerin ve doğruların gereği olarak ayrılıyor, birlikte çalıştığım tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Siyaset, 13 Nisan 2023 15:34
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
