Belediye Başkanı ve encümenini yargıya taşıyacağız
Gündem, 12 Nisan 2023 15:31Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, “Darıca Belediyesi’ne ait 15 bin 438 metrekare olan bu arsaların encümen kararı ile Termal Grup’a 145 Milyon TL’ye satıldığı ortaya çıkmıştır. Satış, 1 peşin 12 taksit. Bu arsaların piyasa değerini araştırdık ve 771 Milyon 400 bin TL olduğunu gördük. Darıca Belediyesi yetkilileri 626 Milyon 400 TL kamu malını zarara uğratmıştır. Darıca halkına ve kamu malına ihanet etmiştir. Belediye başkanı ve encümenini yargıya taşıyacağız” dedi.
Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, basınla iftarda buluştu. İftarın ardından gündeme dair değerlendirilmelerde bulunulmak üzere basın toplantısına geçildi. Programa; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi CHP Meclis üyeleri; Özkan Sarıtoprak, Ayhan Şen, Osman Demir, Mustafa Yılmaz, Selim Özcan, Tuncer Saltaş, Şadi Güven ve basın mensupları katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptı. Aktaş şunları söyledi: “Ülkemizin geldiği durum ortada. Bu işin buraya geleceği 2017 yılında yapılan referandumda görülmekteydi. Biz ülkenin bu duruma geleceğini parti olarak gördük, bu bir ileri görüşlülüktür. Hükümetin yanlış politikaları yüzünden resmi olarak ülkemizde 6 milyonun üzerinde sığınmacı var. Yoksullaştırılan yurttaş, çaresiz bırakılan emekli, umutsuz bırakılan yarınlar demek. Bugün gıda ihtiyaçlarımızın kilogram fiyatı 30 TL’yi görmesi demek, umutsuzluğun çaresizliğin göstergesi. Dönüp baktığımızda AK Parti en çok ‘Sağlıkta devrim yaptık’ diyerek böbürlendi. Çok uzağa gitmeye gerek yok yanıbaşımızda Farabi Devlet Hastanesi var. Hastanede doktor da yok randevu da yok. Vatandaşlar sabahtan aramaya başlıyor, randevu bulamadıklarını söylüyorlar. Övündükleri sağlık yatırımı bile bundan ibaret.
“YAŞANAN BÜTÜN PROBLEMLERİN ÇARESİ BİZDE”
İnsanların rüyasında bile görmediği hukuksuz işlemler yapıldı. Bütün yaşanan problemlerin çaresi bizde. Artık vatandaş da bu sorunları AK Parti’min çözemeyeceğinin farkında. Yönetemeyen bir iktidar ile birlikteyiz. Önümüzde ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçime gideceğiz. Görüyoruz ki AK Parti hükümeti ne bakanlarına ne belediye başkanlarına ne de partililerime gösterdiği torpilli anlayıştan vazgeçmiş değil. Biz bu girdaptan çıkacağız. Her şeyi düzelteceğiz. Belediye başkanını ve encümenini mahkemeye taşıyacağız. Söz konusu arazilerin yarı fiyatına yapılan bu satışın iptali için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hala devam eden 3-4 tane davamız var. Hukuk mücadelemizi hiç bırakmadık, bırakamayacağız” açıklamasında bulundu.”
“BELEDİYENİN CADDEYE TEK BAĞLANTISI OLAN ARSAYI SATTILAR”
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş’ın ardından Darıca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak konuştu. Sarıtoprak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Nisan ayı meclisimizi gerçekleştirdik. Darıca halkının ve kamuoyunun yakından takip ettiği bu bölgenin en büyük projelerinden biri olan Termal Grup Projesi ile ilgili bilgi aktaracağız. Bu proje 365 dönümden oluşuyor. Proje 2018 yılında CHP’li meclis üyelerinin önüne geldi. 2018 yılından beri bu projeyi takip ediyoruz. Yargıya taşıdık, projeyi 41 kattan 12 kata düşürene kadar davalarımızın takipçisi olduk. Şu an 1. Etapta 337 konuttan oluşan proje Emek Mahallesi’nde başladı. Termal Grup, Darıca Belediyesi’ne ait 2359 ada 3 Parselde bulunan 8 bin 978 metrekare olan arsanın 2019 yılında Darıca Belediyesi’ne kapalı spor, park ve eğitim alanları yaparak belediyeye takasta bulunacaktı. Oy çokluyla belediye meclisinden geçti, bizler kabul etmedik. Bu projenin en ciddi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe olan belediyemizin arsası caddeye tek bağlantı parsel olan maalesef Termal Grup’a satıldı.
.jpeg)
“ARSANIN MEVCUT PİYASA DEĞERİ 771 MİLYON TL”
Termal Grup’un sahibine baktığımız zaman, tüm Türkiye sahibini Mücahit Arslan olarak bilir. Fakat Termal Grup ve Otelcilik’in sahibi Ali İhsan Arslan’dır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gölge adamı olarak bilinir. Aynı zamanda bu adam Cumhurbaşkanı danışmanlığı yapmış, 25-26 ve 27. dönemlerde de AK Parti Ankara milletvekilidir. Termal Grup Projesine değer katan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe olan belediyemize ait 2021 ada 24 parselde bulunan 6 bin 13 metrekarelik arsamız ve yine 2021 ada 25 parselde bulunan 9 bin 415 metrekare arsamız toplam 15 bin 428 metrekare arsamız Termal Grup’a satılmıştır. Yan taraftaki emsal parsellere baktığımız zaman Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe arsaların imarı 4 veya 5 kattır. Oradaki gayrimenkul fiyat araştırmalarını yaptık. En düşük bedeli metrekaresi 25 bin TL’dir. Termal Grup’ta özel imar yaptıkları için burada metrekare fiyatı 50 bin TL’dir çünkü 12 kat imarı mevcut. Belediyemize ait 15 bin 428 metrekareden oluşan arsanın piyasa değeri 771 Milyon 400 bin TL’dir, şu anki mevcut piyasa değeri.
“DEVLETİN MALI DENİZ, YEMEYEN KERİZ ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”
Değerli Darıca halkı, bizler 2019 yılında seçimle göreve geldik. 50 bin Darıcalı vatandaşımız, bizleri görevlendirerek mecliste onların hakkını savunmak için oy verdi. Bizler, göreve geldiğimizden beri Darıca’da yaşayan 235 bin nüfusumuz için her konuda çalışıyoruz ve doğrularımızı söylüyoruz. Bu iş adamı Ali İhsan Arslan 3 dönem Ankara milletvekilliği yapmış. Bizler 5 yıldır encümen seçimlerinde her yıl bir arkadaşımızı önerdik ancak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık hiçbir arkadaşımızı encümene kabul etmedi. Darıca’da bir siyasi partiye oy verenleri yok saydılar. Darıca’yı ortak akılla yönetemiyorlar. Tüm usulsüz işleri maalesef gizli kapaklı encümende kendi aralarında bitiriyorlar. Kimsenin haberi olmuyor bunlarda. Bizler Darıca’da devletin malı deniz, yemeyen keriz anlayışına son vermek istiyoruz.
“626 MİLYON 400 BİN TL’LİK KAMU ZARARI VAR”
2 Mart 2023 tarihinde Darıca Belediyesi encümen kararı ile kimsenin haberi olmadan, AK Partili meclis üyelerinin de mecliste itiraz ettiği bu satış ile ilgili Darıca Belediye Başkanı’nın makamını ciddiye almasını tavsiye ediyor ve bu satışın açıklamasını bekliyoruz. Darıca Belediyesi’ne ait 15 bin 428 metrekare olan bu arsaların encümen kararı ile Termal Grup’a 145 Milyon TL’ye satıldığı ortaya çıkmıştır. Ve satış 1 peşin 12 taksit. Biz bu arsaların piyasa değerini araştırdığımızda 771 Milyon 400 bin TL olduğunu gördük. Darıca Belediyesi yetkilileri 626 Milyon 400 TL kamu malını zarara uğratmıştır. Darıca halkına ve kamu malına ihanet etmiştir. Biz buradan AK Parti İl Başkanlığını, AK Partili vekilleri, Kocaeli Valisini, İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Darıca’da kamu malını yandaşa peşkeş çekmeye devam ediyorlar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak yine bu konuları yargıya taşıyacağız ve peşini bırakmayacağız. Darıcalıların bizlere vermiş olduğu görevleri layığı ile yerine getireceğiz.”
Gündem, 12 Nisan 2023 15:31
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
