Balıkçıların ağına takılan kalkan balığı tekrar denize salındı
Gündem, 11 Nisan 2023 23:41Büyükşehir Belediyesi’nce 2021 yılında İzmit Körfezine salınan kalkan balığı Gebzeli balıkçıların ağına takıldı. Kalkan balığı tekrar denize kavuşturuldu
Doğaya ve canlılara değer vererek yatırımlarını hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi’ kapsamında 2017 yılından bugüne kadar 36 bin yavru balığı İzmit Körfezi ile buluşturdu. Denize bırakılan balıklar Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürekli kontrol ediliyor.
BALIKÇILAR HABER VERDİ
Bu kapsamda Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçıların ağına daha önce İzmit Körfezine bırakılan çipli kalkan balığı takıldı. Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı, çipli kalkan balığının Gebze’de yakalandığını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na haber verdi. Ardından ekipler harekete geçti.
.gif)
2021 YILINDA DENİZE SALINDI
Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifine giden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri balığı kontrol etti. Üzerinde çipi bulunan kalkan balığının 2021 yılında Hereke’de denize salındığını belirledi. Yaklaşık 1 kilo olduğu tespit edilen kakan balığı gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar İzmit Körfezine salındı.
“BALIĞIMIZI İZMİT KÖRFEZİNE SALDIK”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem yaptığı açıklamada,” “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında İzmit Körfezini Balıklandırma projesini başlattık. İzmit Körfezi’nden alınan anaç balıklardan elde edilen kalkan, levrek ve çupra yavrularını belirli aralıklarla İzmit Körfezine bırakıyoruz. Bu kapsamda bu zamana kadar 36 bin yavruyu İzmit Körfezine saldık. Bugün Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifindeyiz. Bizim saldığımız çipli kalkan balığının ağlara takıldığı bildirildi. Geldik, balığı aldık. Çipinden kontrol ettiğimizde 2021 yılında Hereke sahilinden saldığımızı belirledik. 150- 200 gram arasında olan balık bugün yaklaşık 1 kilo ağırlığında. Onu tekrar İzmit Körfezine bıraktık. Zaman zaman yaşadığımız bir olay ama bu kez canlı olarak teslim edildi. Bizde balığımızı ait olduğu sulara geri bıraktık” ifadesini kullandı.
“BÜYÜKŞEHİR’E HABER VERDİK”
Kocaeli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sarı ise, “2017 yılında İzmit Körfezimize Kalkan, çupra ve levrek balığı salındı. 2021 yılında salınan kalkan balığı balıkçılarımızın ağına takıldı. Canlı olarak gelen balığımızı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Balık incelendi ve ardından tekrar İzmit Körfezi’mize salındı” dedi.
Gündem, 11 Nisan 2023 23:41
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
