Balıkçıların ağına takılan kalkan balığı tekrar denize salındı
Gündem, 11 Nisan 2023 08:40Büyükşehir Belediyesi’nce 2021 yılında İzmit Körfezine salınan kalkan balığı Gebzeli balıkçıların ağına takıldı. Kalkan balığı tekrar denize kavuşturuldu
Doğaya ve canlılara değer vererek yatırımlarını hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi’ kapsamında 2017 yılından bugüne kadar 36 bin yavru balığı İzmit Körfezi ile buluşturdu. Denize bırakılan balıklar Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sürekli kontrol ediliyor.
BALIKÇILAR HABER VERDİ
Bu kapsamda Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçıların ağına daha önce İzmit Körfezine bırakılan çipli kalkan balığı takıldı. Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sarı, çipli kalkan balığının Gebze’de yakalandığını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na haber verdi. Ardından ekipler harekete geçti.
.gif)
2021 YILINDA DENİZE SALINDI
Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifine giden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri balığı kontrol etti. Üzerinde çipi bulunan kalkan balığının 2021 yılında Hereke’de denize salındığını belirledi. Yaklaşık 1 kilo olduğu tespit edilen kakan balığı gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar İzmit Körfezine salındı.
“BALIĞIMIZI İZMİT KÖRFEZİNE SALDIK”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem yaptığı açıklamada,” “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında İzmit Körfezini Balıklandırma projesini başlattık. İzmit Körfezi’nden alınan anaç balıklardan elde edilen kalkan, levrek ve çupra yavrularını belirli aralıklarla İzmit Körfezine bırakıyoruz. Bu kapsamda bu zamana kadar 36 bin yavruyu İzmit Körfezine saldık. Bugün Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifindeyiz. Bizim saldığımız çipli kalkan balığının ağlara takıldığı bildirildi. Geldik, balığı aldık. Çipinden kontrol ettiğimizde 2021 yılında Hereke sahilinden saldığımızı belirledik. 150- 200 gram arasında olan balık bugün yaklaşık 1 kilo ağırlığında. Onu tekrar İzmit Körfezine bıraktık. Zaman zaman yaşadığımız bir olay ama bu kez canlı olarak teslim edildi. Bizde balığımızı ait olduğu sulara geri bıraktık” ifadesini kullandı.
“BÜYÜKŞEHİR’E HABER VERDİK”
Kocaeli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Sarı ise, “2017 yılında İzmit Körfezimize Kalkan, çupra ve levrek balığı salındı. 2021 yılında salınan kalkan balığı balıkçılarımızın ağına takıldı. Canlı olarak gelen balığımızı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettik. Balık incelendi ve ardından tekrar İzmit Körfezi’mize salındı” dedi.
Gündem, 11 Nisan 2023 08:40
Yorumlar (0)
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
Bayramda o şekerlere dikkat!
