Saadet Partili avukat aday adaylarından ortak açıklama
Siyaset, 05 Nisan 2023 04:30Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Aday Adaylar Avukat Emirhan Bölükbaş, Avukat Fatih Polat , Avukat Alattin Çakmak 5 Nisan Avukatlar Gününde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular.
BÖLÜKBAŞ: VİCDANI HÜR TÜM MESLEKTAŞLARIMIN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM
Özgür ve bağımsız yargının ayakta durması, hakimlerin vicdani olarak özgürce karar verebilmesi adına avukatlık mesleğinin hukuk sistemindeki yeri ve önemi çok önemlidir. Bu vakte kadar ilkeli duruşuyla hiçbir baskıya baş eğmeyen, adaleti sağlama noktasındaki ilkesinden ayrılmayan, ilkeli duruşuyla toplumdaki vicdanların rahatlamasına yardımcı olan tüm avukatların avukatlar gününü kutlar, vicdani kanaatlerin hakim olduğu ve karar verdiği bir adalet anlayışı ile yargı faaliyetini sürdürmelerini temenni ederim.
.png)
Fatih Polat: Hukuk Fakültelerinin Sayısını Azaltacağız.Bizler üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.
Düşünce, kanaat ve ifade hürriyetlerini güçlendireceğiz. Hukuk eğitiminin kalitesini yükseltmek amacıyla hukuk fakültelerinin sayısını azalta¬cak, fakültelerin akademik kadrolarında, müfredatında ve kütüphane olanaklarında kapsamlı iyileştirmeler yapacağız.
ALATTİN ÇAKMAK: ÇOKLU BARO SİSTE¬MİNE SON VERECEĞİZ
Avukatlık mesleğinin bağımsız ve özgür bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız: Savunma mesleğini anayasal güvenceye kavuşturacağız. Ceza yargılamalarında, duruşma düzenini “silahların eşitliği ilkesi”ne uygun hale ge¬tirecek, iddia makamı ile savunma makamının duruşma salonlarında fiziki olarak eşit konumda olmasını sağlayacağız. Bir ilde ancak bir baro kurulabilmesini anayasal olarak düzenleyecek, çoklu baro siste-mine son vereceğiz. Türkiye Barolar Birliği ve baro seçimlerinde temsilde adalet ilkesinin esas alınmasını sağlayacağız. Güçlü ve etkili denetim için görev ve yetkilerini genişleterek Anayasa Mahkemesi’ni yeniden yapılandıracağız: Anayasa Mahkemesi’ne üye seçim yöntemini çoğulculuğu sağlayacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne “hülle” yöntemiyle atama yapılmasının önüne geçmek için adayların seçilmelerine temel oluşturan görevlerde belirli bir süre fiilen çalışmış olma şartını getireceğiz.
.jpg)
Siyaset, 05 Nisan 2023 04:30
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
