14 Mayıs’tan sonra yerel seçimlerde de böyle zihniyetler yer almayacak
Siyaset, 05 Nisan 2023 19:09CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, AKP’li Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün CHP’li meclis üyesi Emine Özkar’a “ Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öylece durun” sözleri için “14 Mayıs’tan sonrası yerel seçimlerde böyle zihniyetlerin toplumsal temsiliyet noktasında bir daha yer almayacak. Hiç kuşkunuz olmasın” dedi.
Daha önce CHP'lileri hedef alarak, "İyi ki AK Partiliyiz. CHP’li de olabilirdik Allah korusun. Bu CHP’liler var ya (arkasındaki Erdoğan fotoğrafını göstererek) böyle bir liderleri olsa Atatürk’ün heykellerini yıkar, onun heykellerini koyarlardı” ifadelerini kullanarak tepki çeken AKP’li Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü bu kez CHP’li Belediye Meclis üyesi Emine Özkar’a yaptığı çıkışla infial yarattı. CHP’li Özkar’a “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öylece dur” diyen AKP’li Belediye Başkanı Özlü’ye tepki yağdı.
BAKIŞ AÇILARINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDULAR
Başiskele Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında AKP’li bir üyenin isminin iki komisyona birden neden yazıldığını soran CHP’li belediye meclis üyesi Emine Özkar’a “Muzurluk yapmayın. Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun” diyen belediye başkanı Yasin Özlü’nün sözleri üzerine, kadın meclis üyeleri salonu terk etti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şunları kaydetti: “Kadınların kazanımı olan seçme ve seçilme hakkıyla Başiskele Belediye Meclisi’nde halkımızı temsil eden meclis üyemiz Emine Özkar’a yapılan saygısızlık, AKP kadrolarının cinsiyetçi bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur.
YEREL SEÇİMLER DE GELİYOR
Kadınları her platformda yok sayan, kenarda otursunlar zihniyeti ile davranan, halkın seçerek belediye meclisine gönderdiği bir meclis üyesine de bu tavırla yaklaşan Yasin Özlü ile ilgili iktidar yetkililerine seslenmek istiyorum ancak hepsi aynı zihniyeti taşıdığı için bir adım almayacaklarını biliyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda gözetileceği günlere çok az kaldı. Yaşanan çirkin olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. 14 Mayıs’tan sonrası yerel seçimlerde böyle zihniyetlerin toplumsal temsiliyet noktasında bir daha yer almayacak. Hiç kuşkunuz olmasın.”
Siyaset, 05 Nisan 2023 19:09
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
