Büyükşehir, yeni hayaller büyütüyor
Gündem, 02 Nisan 2023 06:19Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anne Şehir Merkezi’nde ahşap atölye çalışmalarını başlattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hem üreten hem de eğiten bakış açısıyla hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Anne Şehir Merkezi’nde ahşap atölyesi çalışmaları başlatan Büyükşehir, öğrencilerin ahşap ürünler tasarlayıp, üretmesine imkan sağlıyor.
YENİ PENCERELERE BAKIŞ
Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı 2017 yılından beri tüm Kocaelilere hizmet ediyor. Her geçen gün bünyesine yeni bir hizmet başlığı ekleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü kulüp faaliyetleri çerçevesinde çeşitli modellerde ağaç malzeme ve teknikler kullanılarak öğrencilerin hayalini kurduğu model uçak yapıyor. Gençlerin yeni pencereler açmasını, ufuklarının genişlemesine katkı sağlıyor.
ÇOKLU ZEKA GELİŞİMİNE DESTEK
Her öğrencinin yetenekli olduğu bir beceri alanının var olduğu ile ilgili uzman görüşü alarak projelerini hayata geçiren Büyükşehir, ahşap atölyesi ile öğrencilerin çoklu zekâ gelişimine destek oluyor. Atölyelerde çoklu zekâ kuramlarından mantıksal-matematiksel, görsel-uzamsal, bedensel-kinestetik, kişisel-içsel ve doğacı zekâ ile mantıksal ilişkiler kurma, sonuç çıkartma, problem çözme, geometrik şekiller gibi soyut sembollerle çalışma, resimler, imgeler, şekiller ve çizgilerle düşünme, üç boyutlu nesneleri algılama ve beden hareketlerini ve el becerisini ustalıkla kontrol etme vb. etkinlikler ile kişisel gelişim sağlanıyor.
“PİLOT OLMAK İSTİYORUZ”
İlgi duydukları model uçak yapma hayaline kavuşan çocuklar ileride pilot olmak istediklerini belirtirken, el emeği bitirdikleri uçakları ile gurur duyuyorlar. Öğrenciler ahşap atölyesinde ayrıca kalemlik, ay yıldız şeklinde masaüstü lamba, kumbara, araba, kepçe, beşik, rüzgâr türbini gibi daha pek çok ürün öğretmenlerin desteği ile yapıyor. Gebze ilçesindeki Defne adı verilen Anne Şehir Merkezi’nde gerçekleşen ahşap atölyesi veya diğer etkinlikler hakkında bilgi almak için 324 38 31 nolu telefon aranabilir.
.gif)
Gündem, 02 Nisan 2023 06:19
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
