Alkole büyük zam
Ekonomi, 01 Nisan 2023 03:10Hükümetin bütçe açığını kapatmak için zam üstüne zam yaptığı ürünlerden biri olan alkol dev zam geliyor. Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, twetter hesabından içkiye yüzde 10-12 arasında zam geleceğini duyurdu.
Türkiye seçim havasına girdi. Vaatler havada uçuşuyor. Asgari ücretliye ve emekliye zam yapılacağı iktidar partisi tarafından her fırsatta dile getiriliyor. Ancak hükümet bütçe açığını kapatmak için benzin, alkol ve sigaraya zam üstünü zam yapmaya devam ediyor.
Bir kötü haberi de Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabınden verdi. Aybaş Twitter hesabından alkol grubu olan Pernod Ricard grubu içkilere 3 Nisan itibariyle yüzde 10-12 arası zam geleceğini duyurdu.
Zaten içki içenin fiyatından dolayı parmakla gösterildiği Türkiye'de bu zammın tüm alkol gruplarınca uygulanacağı tahmin ediliyor.
"ÖLÜMÜ GÖZE ALIP İÇECEĞİZ"
En ucuz alkollü içecek olan biranın bile yanına yanaşamadıklarını belirten dar gelirliler "Haftanın 6 günü yarış atı gibi koşup çalışıyoruz. Bir gün dinlenirken 2 bira içmek istiyor ama yanına bile yanaşamıyoruz. Tanesi 38 TL olmuş. Yanına fıstık da alsak. fiyat 50 TL oluyor. Ne içtik 1 tane bira" yorumunu yaptı.
Atık meyvelerden etil ürettiğini ve bununla da rakı, viski, cin, vokta yaptığını belirten bir kişi "Bu hükümet hepimizi kimyager yaptı. Haklarını inkar edemem. 100'lük rakı 695 TL'ye satılıyor. Ben 1 litre etili 80 TL'ye üretiyorum. Suyu, anasonu, şekeri derken bana maliyeti 100 TL'yi bulmuyor. 1 litre etilden 2.2 litre rakı üretiyorum. Bu benim evde üretim maliyetim. Kör olmayı da ölmeyi de göze alarak içiyorum. Bizi bu hale düşürenler utansın" dedi.
Ekonomi, 01 Nisan 2023 03:10
Yorumlar (0)
Eski bakanlar kazada yaralandı
ABD ile İsrail’e atıf yapılmayan ortak bildirgeye İmamoğlu’ndan sert tepki
Gıda enflasyonunda utanç tablosu
Dilovası’nda MHP’lilerden anlamlı bayramlaşma!
İzmitli kadınlar Adana ve Antep’te eğlenceye doyacak!
Belediye personeli cenazeye giderken kaza kurbanı oldu
Halkın yüzde 74'ü adalet ve yargı sistemi kötüye gidiyor dedi
Değirmendere sahilinde estetik görünüm
Kocaeli Emniyeti’ni Bakana şikayet etti!
Yollarda bayram trafiği
İlber Ortaylı'nın vefatından önce çekilen program yayınlandı
Yalnız yaşayan Necmettin dedenin yüzünü güldüren proje
Çayırova basketbol heyecanına sahne olacak
Gram altında yeni tahmin!
At sevgisi küçük yaşta aşılanıyor
Yeni vergilerden asgari ücrete yasal düzenlemeler
İzmit Belediyesinin 1 TL'lik nikah ücreti gündem oldu
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
