Hastanelerin taşınması kararı facia
Siyaset, 29 Mart 2023 11:27CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, açılışı yılan hikayesine dönen ve son olarak 3 Nisan’da hasta kabulüne başlayacağı duyurulan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle mevcut devlet hastanelerinin taşınma kararı için tüm idari yönetimleri uyardı. 10 dakikada Derince’deki hastaneye giden acil hasta, Şehir Hastanesi’ne 80 dakikada gidecek
Yaklaşık 10 yıldır açılışı yılan hikayesine dönen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 3 Nisan’da hasta kabulüne başlayacak olmasıyla mevcutta hizmet veren Kocaeli Devlet Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin büyük bir bölümünün buraya taşınacak olmasına gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Partili bakanların gelip giderek sürekli fotoğraf verdiği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinden uzak ve alternatif yolu olmayan hastane için konforlu ulaşım vaat ettiği Şehir Hastanesi’ne, mevcut hastanelerin taşınmasına hem vatandaşlardan hem doktorlardan gelen tepkilere kulak tıkanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili idari ve yerel yönetimleri bir kez daha uyaran CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şunları kaydetti:
ŞEHİR HASTANESİ’NİN TARİHÇESİ
“Kocaeli Şehir Hastanesi’nin uzun tarihçesini kısaca anlatmak istiyorum. Burası 16 Mart 2013’te ilk kez ihaleye çıktı. 2 yıl yapılacak denilen arazi boş kaldı. 2015’te temel atma töreni düzenlendi. 29 Ekim 2017’de açılacağı söylendi. Bitmedi. Her yıl açıyoruz dediler. Bu kez 8 Aralık 2020’de, “2021 yılının sonu gibi biter” denildi. 2022’de yapım işi devam eden Şehir Hastanesi’nin yolu yoktu. 2022 yılı sonuna doğru boş hastanede AK Partili bürokratlar gidip boy boy fotoğraf verdi. Son olarak 3 Nisan’da hasta kabulüne başlanacağını gazetelerde okuduk. Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Seka Devlet Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi hastanelerin büyük bölümünün buraya taşınma kararı zaten ayrı bir facia.
KENT MERKEZLERİNDEKİ DEVLET HASTANELERİ KAPATILACAK
Şimdide kalkmış yol yaptık, otobüs koyduk diye duyuruya çıkıyorlar. Kocaeli’nin en önemli hastaneleri zaten kapasitesizlikten yıllardır şikayet alıyordu. Bir işin ucuna geldiniz. Mevcut hastaneleri neden taşıyalım diyorsunuz? Çünkü bir bina dikip diğer hastanelerdeki ekipmanları buraya taşımayı hayal ediyorlar. Yenilerini edinmek, var olanın üzerine eklemek gibi bir dertleri yok. Vatandaşı, doktorları hiç dinlemeden kafalarına göre iş yapıyorlar. Doktorlarla yaptığımız görüşmelerde şu bilgileri aldık. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kocaeli Şehir Hastanesi’ne taşınması sürecinde Kardiyoloji kliniğinde her iki anjiografi cihazı alınırsa, her iki koroner yoğun bakım ünitesi de işlevsiz hale getirilirse facia olur.
.jpg)
KÖRFEZ’DEKİ ACİL HASTA 10 DAKİKA HASTANEYE GİDERKEN ŞİMDİ 80 DAKİKA
Derince’de yaklaşık 147 bin, Körfez’de 179 bin nüfus var. Derince’ye komşu olan İzmit mahallelerini ve Hereke’yi eklerseniz rakam daha da artıyor. Körfez’de kalp krizi geçiren biri Derince’deki hastaneye kendi aracı ile gelse 10 dakikada acilde, 20 dakikada anjiyo masasında olur. Derince’deki cihazla alınıp, kardiyoloji bölümü kapatılıp Şehir Hastanesi’ne taşınırsa, hasta için ambulans çağrılması, gelmesi, transferi, Şehir Hastanesi’nde anjiyo masasına yatması 80-90 dakika civarı. Dünya standartlarında, hedef en fazla 60 dakika içinde tıkalı damarı açmaktır. Yolda önemli sayıda hasta hayatını kaybedecek, önemli sayıda hasta ise damar geç açıldığı için kalpte kalıcı, ciddi hasarla kalacaktır. Bunların çoğunluğu da kalp yetmezliği nedeniyle birkaç sene içinde hayatını kaybedecektir.
İNSANLARI CANI SİZİN KONFORLU ULAŞIM VAATLERİNİZDEN DEĞERLİ
Ciddi davalar, tazminat istemleri gündeme gelecektir. Bu sadece kardiyoloji bölümü ile ilgili ve hastanelerde birçok bölüm var. Şimdi bunları hiç hesaba katmayıp 9 tane otobüs hattı koyduk, tramvay yolu açtık, şehir dışından da hastalar konforlu bir şekilde gelecek. Hadi diğer hastaneleri kapatıyoruz demek akıl alacak bir durum değildir. Derhal bu yanlıştan dönün. Mevcut olanı koruyarak yenisini yapın. Hastaneye yetişmek için zamanla yarışan insanların canı sizin konforlu ulaşım vaatlerinizden daha kıymetli”
Siyaset, 29 Mart 2023 11:27
Yorumlar (0)
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
