Karamollaoğlu’ndan Erbakan’ın sözlerine zehir zemberek cevap
Siyaset, 28 Mart 2023 19:50Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Millet İttifakı hakkında kullandığı ifadelere tepki gösterdi.
14 Mayıs'a Cumhur İttifakı çatısı altında girme kararı alan Fatih Erbakan, bu gelişmenin ardından Millet İttifakı'nda "sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonları bir araya geldiğini" öne sürüp "FETÖ ve PKK'nın desteğini aldıklarını" iddia etmişti.
Erbakan'ın bu çıkışına yanıt veren SP lideri Karamollaoğlu ise Erbakan'ın Cumhur İttifakı'na son anda katılışını hedef alarak "O zaman niye bu kadar zikzak yaptı. Ne oldu da 2 gün içerisinde birden bire değişti?" dedi. Karamollaoğlu ayrıca Erbakan'ın tepkisine yönelik "Çamur atmak haddine değil. Terbiyesini kuşanması lazım. İş o noktaya gelir de biz gördüklerimizi anlatmaya kalkarsak çok farklı bir durum meydana gelir" ifadelerini kullandı.
"‘MİLLİ GÖRÜŞ’ GÖMLEĞİNİ ÇIKARDI DA SİYONİST GÖMLEĞİNİ GİYDİ"
Karamollaoğlu, KRT TV'de katıldığı programda Fatih Erbakan'ın sözlerine cevap verdi. Karamollaoğlu'nun o açıklamaları şöyle:
“Saçmalıyor. Bu kadar saçmalık bu kadar tutarsızlık olmaz. Bir defa hemen getirmiş itikadı noktaya dayamış. Kim sizlerle berabersiniz hangi yalpalar yapıldı bugüne kadar. Kim Erbakan hocamızı terk etti, kim ‘Milli Görüş’ gömleğini çıkardı da siyonist gömleğini giydi. Biraz insaf et. Fatih'in bir tecrübesi yok. Onu bilelim. Olmadığı için de işte Erbakan hocamızın ben bizim arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Onun anılarını görüşlerini aksettiren kitabını mutlaka okumalarını çünkü her konuda bariz düşünceleri var. Cahilliğe bakın! Erbakan Hoca ilk koalisyonun CHP ile kurdu ve tarihi bir misyon yüklendi o koalisyon üzerine bir takım hatalar yapılmamış olsaydı.
"BU CAHİLLİKTİR VEYA BİLE BİLE CAHİLLİKTİR"
O koalisyon büyük ihtimalle devam edecekti. O koalisyonda muazzam bir değişiklik oldu Türkiye politikasında. Önce bizim çok değer verdiğimiz işte İmam Hatip okullarının açılması gibi, başörtüsünün yasaklanmaması gibi, okullarda din derslerinin gündeme alınması gibi… Yani bütün bunlar gündeme geldi ve gerçekleştirdi. Hem de daha 2 yıl önce toplanan bir Milli Eğitim Şurası’na orada alınan kararlara rağmen. Onun arkasında da Kıbrıs zaferi gerçekleştirildi. Bunu nasıl görmezden gelebilir? Bu cahilliktir veya bile bile cahilliktir. Bunun yanlış olduğunu bilir ve yine de söyler.
"NİYE BU KADAR ZİKZAK YAPTI"
O zaman niye bu kadar zikzak yaptı. Ne oldu da 2 gün içerisinde birden bire değişti. Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ne olursa olsun Erbakan hocamızın bir hatırı var. Fatih de onun oğlu ama bu yalpaları yapmak arkasından da çamur atmak haddine değil. Orada terbiyesini kuşanması lazım. İş o noktaya gelir de biz gördüklerimizi anlatmaya kalkarsak çok farklı bir durum meydana gelir. Niye kendi babasının kurduğu partiyi terk etti. Adına Yeniden Refah dedi. Yeniden Refah ismini alamaz normalde. Neden aldı! Cumhurbaşkanı ona o toleransı gösterdi. Bu kadar üç kağıtçılık olacak siz kendinizi korumaya çalışacaksınız. Bu gerçekçi olmaz.
"BİR DEFA İHANET BİN DEFA İHANET FARK ETMEZ"
Bir defa ihanet bin defa ihanet fark etmez burada kalıcı bir tavır var. Bu tavır yanlış babasının dostlarının tamamı bu tarafta nasıl olacak bu iş. Erbakan hocamızın en eski mesai arkadaşlarından Recai Kutan Bey burada hem de bu partinin Genel Başkanlığını yapmış olan bir isim.
"ERBAKAN NEDEN SAADET'TEN AYRILDI?"
Fatih Erbakan’ın neden ayrıldığı konusuna girmeyeyim ama bunun hesabını veremez. Bu doğrudan doğruya bu davaya ihanettir. Kendisi babasının yazdığı yazıları veya onun fikirlerini ezberleyip piyasada bunu okumakla o partinin lideri olunmaz. Böyle bir şey olmaz. Partilerin politikaları şartlara göre değişir. Ama böyle yalpa yapılmaz.”
Siyaset, 28 Mart 2023 19:50
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
