Çevre ve Danışmanlık Sektörü KOTO’da toplandı
İş Dünyası, 27 Mart 2023 12:33Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çevre ve danışmanlık sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi
Kocaeli Ticaret Odası’nın meslek komiteleri, istişare toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak, KOTO 18. Meslek Komitesi, çevre ve danışmanlık sektörü temsilcilerini toplantıda bir araya getirdi. Sektörün güncel sorunlarının, çözüm önerileriyle birlikte ele alındığı toplantıda, geleceğe dair önemli kararlar da alındı.
ÜST DÜZEY KATILIM
Komite Başkanı Osman Sağlık’ın, Komite Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyeleri Fatih Özcan, E.Nilay Özkan ve Komite Üyesi Hadiye Akkurt ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, sektörde faaliyet gösteren Oda üyeleri de yoğun katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Sağlık, toplantıların önemine değinerek katılım dolayısıyla teşekkür etti. Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım da, grup üyelerini Oda’nın hizmetlerinden üst düzeyde faydalanmaya davet etti.
KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRİLMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI
Komite Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, katılımcılara Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği ve kapsamı hakkında önemli bilgiler verdi. Bu yönetmelik kapsamında olan maddelerin, 31.12.2023 tarihine kadar Ön Kayıt, 31.12.2024 tarihine kadar da Kayıt işlemlerinin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, “01.01.2024 tarihinde ön kaydı tamamlanmamış maddeler kayıt işlemleri tamamlanana kadar imal veya ithal edilemeyecektir” dedi.
TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ
Konuşmaların akabinde, görüş ve öneriler bölümüne geçildi. Toplantıda görüşülen ana gündem maddeleri şöyle; asgari ücret tarifesine uymayan firmaların sektöre olumsuz etkileri, firmaların asgari ücret tarifesinden firmalara fatura kestikleri fakat daha sonrasından fatura karşılığı tahsil edilen paranın anlaşma koşuluna göre firmalara iade edilmesinden kaynaklı sorunlar, sektörde uygulanan asgari ücret tarifesinin kontrol mekanizmasının arttırılmasına yönelik çalışma yapılmasının gerekliliği, 90 gün içerisinde sorunların tespit edilip, danışmanlık firmaları tarafından bakanlığa bildirilmesi zorunluluğunun ticari olarak danışmanlık firmalarını olumsuz etkileyeceği, danışmanlık hizmeti alacak firmalar ile yapılan sözleşmelerde yönetmeliğin detaylı bir şekilde anlatılmasının önemi, üniversitelerin ilgili bölümlerinin son sınıfında okuyan ve yeni mezun olan öğrencilerin sektöre hazır halde başlayabilmelerine katkı olacağı düşüncesiyle teori ve uygulama eğitimlerinin başlatılması konusunda üniversite ile işbirliği yapılması, yeni personellerin kısa dönem eğitime alınması adına (yönetmelik, firmaların çalışma alanları, firmaların görevleri, vb.) çalışmalar yapılması, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği ile ilgili, bakanlık yetkililerinin Odamıza davet edilerek toplantı organize edilmesi yönünde çalışma yapılması talebi.
İş Dünyası, 27 Mart 2023 12:33
Yorumlar (0)
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
