Hereke Asım Kocabıyık MYO’da online panel
Eğitim, 25 Mart 2023 19:15KOÜ Hereke Asım Kocabıyık MYO’da “Hidroliğin 12 Temel Prensibi İle Hidrolik Dünyasını Yakından Tanıyalım” online paneli düzenlendi
KOÜ Hereke Asım Kocabıyık MYO Elektronik Ve Otomasyon Bölümü “Hidroliğin 12 Temel Prensibi İle Hidrolik Dünyasını Yakından Tanıyalım” konulu online panel düzenledi. 23.03.2023 tarihinde gerçekleşen panele MET Didaktik Genel Müdürü Faruk Kartal panelist olarak katılırken, panel moderatörlüğünü Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Evren Kutlu yaptı.
Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ece Simoğlu Sarı açılış konuşmasında, deprem nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arada dahi üniversite sanayi işbirliğine önem verildiğini, Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olması için Hereke Asım Kocabıyık MYO bünyesinde yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.
.gif)
Panelist Faruk Kartal temel hidrolik konusu olan, ancak uygulamalarda en sık karşılaşılan hatalardan derlediği on iki başlığı katılımcılarla paylaşmıştır. Bu konular sunum sırasına göre akışkanların sıkıştırılamaz olduğu, hidrolik silindirin hareketinin oluşma şartları, silindir hareket ederken basıncın büyüklüğünün yük değeri kadar olduğu, basıncın büyüklüğünün itme kuvvetini belirlediği, hidrolik akış miktarının hızı belirlediği, iki nokta arasındaki basınç farkının debiyi etkilediği, kapalı devrelerde basıncın her noktada aynı olduğu, manometrelerin kendisinden sonraki direnci gösterdiği, basınç artışının 3 durumda gerçekleştiği, bunların sırasıyla yükten kaynaklanan basınç artışı, kesit daralmasından kaynaklanan basınç artışı ve sürtünmeden kaynaklanan basınç artışı olduğu, hidrolik pompa çıkışında basınç olmadığı, akışkan sıvıların düşük direnci tercih edeceği ve iç kaçakların sıcaklık artışına neden olduğu simülasyon araçları kullanarak açıklamıştır.
Panele katılımcı soruları ile devam edilmiştir. Hidrolik sistemlerde enerji tasarrufuna yönelik çalışmaların olup olmadığı sorusu üzerine, hidrolik teknolojilerin pnömatik sistemlerle karşılaştırıldığında çok daha verimli olduğu, son dönemlerde enerji tasarrufu sağlayabilmek için kontrolör ve oransal valfler ile değişken debilerde çalışılabildiği, hidrolik ve pnömatik sistemlerin yanında servo motorlu lineer kontrol ünitelerinin de çok yüksek talep gördüğünü ifade etmiştir. Hidrolik sistem pazarında Türkiye’nin durumunun sorulması üzerine, Türkiye’de hidrolik malzemelerin üretildiği ve talebin %20’sinin karşılandığını, global pazarda etkili olabilmek için katma değeri yüksek ürünlerin imalatının yapılması durumunda sektöre, çalışanlara ve Ülkemize daha fazla fayda sağlayacağını ifade etti.145 katılımcının takip ettiği panel soruların cevaplanmasını takiben sona erdi.
Eğitim, 25 Mart 2023 19:15
Yorumlar (0)
O kongreye Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi ritim grubu damga vurdu
Bu kul hakkıdır, hak gaspıdır
Celal Bayraktar’dan öğrencilere çarpıcı uyarı!
İzmit’in köylerindeki annelere sürpriz
Kocaelispor Başkanı Recep Durul, KOTO’da ağırlandı
Darıca’da Başkan Bıyık öğrencilerle sahili temizledi
Dilovası Meclisi’nde kararlar oy birliği ile alındı
Sürekli lafı çarpıtarak önüne gelene dil uzatanların son marifeti!
Satılmadık kurum kalmadı, hesap verilmiyor!
Büyükşehir’in o tesisi örnek gösterildi
Dervişoğlu, Bahçeli'yi topa tuttu
Bilnet Okulları öğrencileri Vali Aktaş’la röportaj yaptı
Derince’de yine iş arayanlar ve işverenler bir araya gelecek
Araçlar bu yollar yüzünden mahvoluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektöründe sorunlar KOTO’da masaya yatırıldı
İşsiz kalanların sayısı çığ gibi artıyor
Çayırova’da bilim şenlikleri başlıyor
Akaryakıta yine zam geliyor
Körfez Meclisi’nde neler konuşuldu?
Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor!
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
