Sevilen isim Mustafa Anayurtlu İYİ Parti’den aday
Siyaset, 23 Mart 2023 21:52Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği Başkanı, eğitimci yazar Mustafa Anayurtlu İYİ Parti’den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.
Ülke genelinde düzenlenen kitap fuarlarının aranılan ismi olan Mustafa Anayurtlu, Kocaeli dahil bir çok ilde faaliyet gösteren ve kendi soyadını taşıyan yayınevlerinin de sahibi konumunda.
Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği’nin Başkanı olarak da görev yapan eğitimci yazar Mustafa Anayurtlu, Genel Merkeze giderek İyi Parti’den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.
Mustafa Anayurtlu bir eğitimci olarak ülkemizde eğitimde gelinen olumsuz tablo ve beyin göçünün kendisini rahatsız ettiğini belirterek şöyle konuştu: ‘Geliştirdiğim projelerle bu sorunların çözülebileceğini bunun yolunun da siyasetten geçtiğini gördüm. Kendisi de bir öğretmen olan Sayın Meral Akşener’le beraber eğitim öğretim gibi birçok sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum.”
.jpg)
MUSTAFA ANAYURTLU KİMDİR?
1972 yılında Afyonkarahisar'da doğdu.1989 yılında Afyon Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu.1993 yılında Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi’ni bitirdi.
2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlaması alanında Yüksek Lisans yaptı. Halen Dublin Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması bölümünde Doktora yapmakta.
1994 yılında Zonguldak ili Devrek ilçesinde öğretmenlik yapmaya başlayan Anayurtlu, Zonguldak ilinde 3 farklı okulda okul müdürlüğü görevi yürüttü. Uzman öğretmenlik ve OYGEP projesi kapsamında Formatör okul müdürü olarak bakan onayı ile 5 ilde okul müdürlerine eğitim verdi. 1998-2001 yılları arasında Türk Eğitim-Sen Devrek şube başkanlığı yaptı.
Aynı yıllarda Kamu-Sene bağlı çeşitli kurul ve komisyonlarda aktif görev aldı. Devrek, Karabük ve Zonguldak Ülkü Ocakları’nda yöneticilik yaptı. 2011 seçimlerinde İstanbul 1.bölgeden MHP milletvekili aday adayı oldu. 2012 yılında kendi isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığından istifaetti. 2013 yılında Anayurt Yayın Grubunu kurdu. Halen bünyesinde 9 yayınevi 15 kitap mağazası bulunan Anayurt Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte.
Yayınevlerinde 660 çeşit basılı ve sürekliliği devam eden yayını bulunmaktadır. Yayınlanmış 4 adet kitabı vardır. 2019 yılında Anayurt AŞ. Fuarcılık Şirketini kurdu. Bu kapsamda Türkiye'de 61 ilde Kitap Fuarları organize etti. 2019 yılından beri Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği başkanlığını yürütmektedir.
Türkiye Yayıncılar Birliği üyesidir. Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesidir. Evli, 2 çocuk babasıdır. Orta düzey İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
.jpg)
Siyaset, 23 Mart 2023 21:52
Yorumlar (0)
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
