Başiskele Belediyesi'nde en düşük ücret 15 bin TL
Gündem, 19 Mart 2023 15:38Başiskele Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan yeni toplu iş sözleşmesi ile en düşük belediye işçisinin ücreti 15 bin TL oldu.
Belediye başkanlığı görevinde her zaman ve her yerde mesai arkadaşlarının yanında olan ve onları destekleyen Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yeni toplu iş sözleşmesinde yine emekçi arkadaşlarının ve ailelerinin yüzünü güldürdü.
Önceki günlerde bir araya gelerek yeni toplu iş sözleşmesinde prensipte anlaştıklarını duyuran taraflar, dün Başiskele Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen törenle imzaları attılar. Törene Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, sendika temsilcileri ve belediye personelleri katıldı.
MUHARREM SUBAŞI: BAŞİSKELE ÇALIŞANLARI VE HALKI ÇOK ŞANSLI
İmza töreninde ilk olarak Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı bir konuşma gerçekleştirerek, 2023-2024 Toplu İş Sözleşmesi'nin hayırlı olmasını diledi. Subaşı, "Ülkemizin yaşadığı büyük depremler dolayısıyla süreç biraz uzadı. Ama bu süreçte belediye başkanlarımız bize çok yardımcı oldular. Başiskele Belediyesi çalışanları ve halkı çok şanslı. Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, mesai arkadaşlarının mutluluğu için her türlü fedakârlığı yapacaklarını bizlere iletti. Bizler de sizlerin beklentilerini iyi biliyorduk ve bu noktada güzel bir sözleşme yaptık. Başta Yasin Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.
İDRİS ERSOY: BAŞİSKELE'DE EMEĞE BÜYÜK DEĞER VERİLİYOR
Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ise yaptığı konuşmada, "İşçisini düşünen, emeğe değer veren Yasin Başkan gibi belediye başkanlarımız var. Allah hepsinden razı olsun. Gerçekten önemli işler yapan, önemli hizmetlere imza atan yöneticilerimize de hakkını teslim edeceğiz. Bu bağlamda da ben buradan Yasin Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Şube Başkanımız ve ekibine, iş yeri sendika temsilcisi arkadaşlarıma ve Başiskele Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÖZLÜ: BİZİM BU MİLLETE BİR BORCUMUZ VAR
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de, "Bugün Başiskele Belediye Başkanlığı dönemimde ikinci toplu sözleşmem, her biri birbirinden iyiydi. Elhamdülillah. Biz toplu sözleşmelerde hiç krizler yaşamadık. Şu dört yıllık dönemimde iki toplu iş sözleşmesi yaptık ve elhamdülillah ikisinden de arkadaşlarımla beraber, sizlerle beraber çok başarılı sözleşmelere imza attık. Ama ilk göreve geldiğimiz zamanda işçiler arasında bazı ücret farklılıkları vardı ki benzer işleri yapanlar arasında oluşan maaş farklarını düzeltmek bugünkü yapılan sözleşmeden daha kıymetliydi." dedi.
.gif)
Başkan Özlü sözlerini şöyle devam ettirdi:
"Bu imkanlar bu milletin imkanları. Bu millet bize yetki verdi. Milletimizin bizlere verdiği yetki ve imkanlarla, siz değerli mesai arkadaşlarımıza bu imkanları sağlıyoruz. Burada iltifat edilecek biri varsa o da Başiskele halkıdır. Başiskele halkı bizlere güvendi ve bizlere bu yetkiyi verdi. Bizler de bu halkın bir parçası olarak hep birlikte bu kente hizmet ediyoruz. Bizim bu millete bir borcumuz var. Hizmet etmek gibi bir borcumuz var. En başta benim ve sonra sizlerin. Çünkü siz bu hizmetin karşılığı için çalışan insanlarsınız. Sizlere rica ediyorum, çalışırken millete borcumuz olduğunu düşünerek, bu şiardan ayrılmadan hizmetlerimizi yaparsak Allah bizim çalışmalarımızı bereketlendirecek ve kolaylaştıracaktır. Böylece önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin, Kocaeli'nin en iyi ve en güzel sözleşmelerine bizler imza atacağız inşallah. Siz değerli mesai arkadaşlarım en iyisini en güzelini hak ediyorsunuz."
"İYİ Kİ CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN VAR"
"İyi ki bu devletin başında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Biz ondan öğrendireceğiniz düsturla, şiarla, belediyecilik ve halka hizmet anlayışıyla bu kente hizmet ediyoruz. Onun bize gösterdiği hedefler doğrultusunda hep birlikte koşuyoruz. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na, evlatlarımızın daha iyi şartlarda yaşayacağı yüzyıllara hep birlikte taşıyacağız."
EN DÜŞÜK ÜCRET 15 BİN TL
Konuşmaların ardından Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, 2023 ve 2024 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladılar.
İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre Başiskele Belediyesi’nde en düşük ücret 15 bin TL oldu. Sözleşme gereğince ayrıca haftalık çalışma saati 40 saate indirilirken, 40 günlük ilave tediye, Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL, Kurban Bayramı’nda 5 bin TL ve izin harçlığı olarak da 1.500 TL verilmesi konularında da anlaşma sağlandı.
Gündem, 19 Mart 2023 15:38
Yorumlar (0)
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
