Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi
Spor, 18 Mart 2023 00:04Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlenen 2023 Spor Toto Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’nın son gününde 7 sıklette 56 madalya sahiplerini buldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Spor Toto Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya 56 ilden 257 kadın ve 432 erkek olmak üzere 689 judoka, antrenör, hakem ve kulüp yöneticisi katıldı. İki gün süren müsabakaların sonunda 7’şer sıklette madalya kazanan isimler belirlendi.
ŞAMPİYONLARA MADALYALARI VERİLDİ
Şampiyonanın son günkü müsabakalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Ali Yeşildal, Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çatal, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Büyükşehir Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, sporcu aileleri ve vatandaşlar izledi. Müsabakalar sonrasında protokol üyeleri dereceye giren judokalara madalya verdi.
ÇOK GÜZEL BİR ŞAMPİYONAYI DAHA TAMAMLANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, çok güzel bir şampiyonayı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şampiyonaların Spor Kenti Kocaeli'de yapılmasına öncülük eden Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz'a teşekkürlerini sundu. Sporcu, antrenör ve hakemlerle yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladıklarını kaydeden Yıldırım, 4 gün süren iki şampiyonanın da dolu dolu geçtiğinin altını çizdi.
GENÇLERE YÖNELİK SPOR PROJELERİYLE
Yıldırım, şampiyonlar boyunca kendilerini yalnız bırakmayan Kocaelili Judo severlere teşekkürlerini sundu. Şemsettin Yıldırım, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda gençlere yönelik spor projeleriyle de spor ağını genişleten Spor Kenti Kocaeli'de bu tür organizasyonların devam edileceğini sözlerine ekledi.
SPOR KENTİ KOCAELİ’NE YENİ BAŞARILAR GETİRECEKLER
Ülkemizi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için kulüp olarak salon sporları branşlara büyük bir önem verdiklerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Ali Yeşildal, “Gençler ve Büyükler Türkiye Judo Şampiyonalarında madalya kazanan kulübümüz judokalarımızı tebrik ediyorum. Sporcularımız Avrupa’da ve Dünya Şampiyonaları’nda Spor Kenti Kocaeli’ne yeni başarılar getireceklerine ve bizlere bu gururu yaşatacaklarına inanıyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın bize vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
.gif)
İL SIRALAMASINDA; İSTANBUL ŞAMPİYON
Spor Kenti Kocaeli’nde iki gün süren Spor Toto Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası müsabakaları sonunda il sıralaması madalya toplamında İstanbul; 8 altın, 9 gümüş ve 9 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. Kocaeli; 2 altın ve 4 bronz madalya ile ikinciliği, Konya; bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile üçüncülüğü elde etti.
Spor Toto Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası müsabakaları sonunda kürsüye çıkan isimler şöyle belirlendi:
Kadınlar
48 kilo: 1. Ayşe Öz (Antalya), 2. Hanife Özcan (İstanbul), 3. Gül Kader Şentürk (İstanbul), 3. Melisa Arslan (Bursa).
52 kilo: 1. Zeliha Cinci (İstanbul), 2. İlayda Merve Koçyiğit (Konya), 3. Habibe Vardar (İzmir), 3. Nagehan Gül Bayraktar (İstanbul).
57 kilo: 1. Ayşenur Karadağ (İstanbul), 2. Gülzade Korkmaz (Balıkesir), 3. Çiçek Tatar (İzmir), 3. Eda Karademir (İstanbul).
63 kilo: 1. Minel Akdeniz (İstanbul), 2. Aytek Mediha Yeksan (İstanbul), 3. Habibe Afyonlu (Balıkesir), 3. Ezgi Karademir (İstanbul).
70 kilo: 1. Ümmühan Kıroğlu (İstanbul), 2. Merve Topoğlu (İstanbul), 3. Yağmur Naz Aydın (Bursa), 3. Kübra Konuk (Aksaray).
78 kilo: 1. Serdem Daharlı (Samsun), 2. Ece Zurnacı (Sakarya), 3. Gülsüm Ağaç (Ordu), 3. Nurcan Yılmaz (Trabzon).
+78 kilo: 1. Kübranur Esir (İstanbul), 2. Mine Kalender (Burdur), 3. Kübra Kara Müftüoğlu (İstanbul), 3. Ayben İn (Aksaray).
Erkekler
60 kilo: 1. Fırat Çekim (İstanbul), 2. Alperen Ergün (İstanbul), 3. Emirhan Karahan (Kocaeli), 3. Abdul Samet Çakır (Kocaeli),
66 kilo: 1. Abdullah Berkin Özcan (İzmir), 2. Samet Kumtaş (İstanbul), 3. Caner Fidan (Kocaeli), 3. Abdülaziz Kara (Bursa).
73 kilo: 1. Bayram Kandemir (Konya), 2. Soner Kumtaş (İstanbul), 3. Ejder Toktay (İstanbul), 3. Talha Büyükeser (Konya).
81 kilo: 1. Muhammed Mustafa Koç (İstanbul), 2. Hasan Vanlıoğlu (İstanbul), 3. Niyazi Gökçen (Kocaeli), 3. Halil Çimen (İzmir).
90 kilo: 1. Ömer Kemal Aydın (Kocaeli), 2. Cem Ata Demirtaş (İstanbul), 3. Ahmet Burak Çuhadar (İstanbul), 3. Can Güzel (İzmir).
100 kilo: 1. Mert Şişmanlar (İstanbul), 2. Batuhan Efemgil (İstanbul), 3. Feyyaz Yazıcı (İstanbul), 3. Ali Metehan Köse (Giresun).
+100 kilo: 1. Tunahan Tutar (Kocaeli), 2. Samet Bulut (Trabzon), 3. Furkan Güner (İstanbul), 3. İbrahim Halil Özmen (İzmir).
Spor, 18 Mart 2023 00:04
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
