Deva Partisi’nde sürpriz bir istifa daha
Siyaset, 16 Mart 2023 04:01Kocaeli’nin tanınan ve sevilen isimlerinden Alptekin Cevherli de milletvekilliği adaylığı için DEVA Partisi Kocaeli Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde aday olacakların yoğun günler yaşadığı şu günlerde sürpriz bir adaylık başvurusu da Alptekin Cevherli’den geldi.
Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli teşkilâtında Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Alptekin Cevherli, bugün saat 14’te DEVA Partisi İl Başkanlığı’na gelerek evraklarını teslim etti. İl Başkan Yardımcılarından Rahmi Cambaz’ın teslim aldığı evrakların ardından kısa bir açıklama yapan Cevherli, “Kocaeli halkının sesi olmak için aday oluyoruz. Hayırlı – uğurlu olsun. Allah utandırmasın” dedi.
Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği gibi kentte 20’ye yakın sivil toplum örgütünde çeşitli idari görevleri bulunan Alptekin Cevherli’nin yayınlamış 6 kitabı ve bine yakın makalesi bulunuyor.
ALPTEKIN CEVHERLI KIMDIR?
1975 Ankara doğumlu olan Alptekin Cevherli, İstanbul Fatih Ahmet Rasim Lisesi, ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur.
1992 yılından beri çeşitli gazetelerde Türk dış politikası ve siyaset konulu yazıları yayınlanmaktadır.
2002 yılında Liberal Demokrat Parti İstanbul İl Genel Sekreterliği ve İstanbul İl Başkan Vekilliği görevini yürütmüştür. 2020 yılında Demokrasi ve Atılım Partisi Kurumsal İletişimden Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir. Kendisinin ayrıca Türk Dünyası ile ilgili pek çok çalışmaları vardır.
İstanbul’da Yeniçağ Gazetesi’nde İstihbarat Müdürü ve Star Gazetesi’nde Yazi İşleri Müdürü olarak görev yapmış ve daha sonra 2005 yılında ise önce Kent Konut A.Ş.’ye Satış ve Pazarlama Müdürü ve ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın-Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmiştir. 2019 yılında Büyükşehir’den ayrılarak Melekler Yayıncılık’ı kurmuştur. Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği, Gagauzya Dostluk Derneği, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kültür ve Hizmet Derneği, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği, Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği başta olmak üzere 20’ye yakın dernekte çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuştur.
Gönül Gözlü Yâr, Altın Şafak Büyüsü, Yapıcı, Sözün Özü, Kafes ve Kimliksiz adlı yayınlanmış altı kitabı mevcuttur. İngilizce ve Rusça bilen Alptekin Cevherli evli ve 2 çocuk babasıdır.
Siyaset, 16 Mart 2023 04:01
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
