Robotik kodlama atölyeleri KO-MEK’te
Gündem, 13 Mart 2023 21:13Cumhuriyetin 100. yılında tüm okullara kodlama atölyesi kurmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğiticinin eğitimlerine devam ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 97. yılında, “Geleceğin Dili” başlığı altında robotik kodlamanın öğretildiği 97 adet Robotik Kodlama Atölyesi’ni hizmete alarak temel teknoloji alanında önemli bir adım attı. Büyükşehir, Cumhuriyetimizin 98. yılında 98, 99. yılında ise 99 adet Robotik Kodlama Atölyesi daha kurdu. Kocaeli’de fiziki durumu uygun tüm okullarımıza Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Robotik Kodlama Atölyesi kurulması planlanıyor. Bu kapsamda KO-MEK kurs merkezlerinde robotik kodlama alanında eğitim hizmeti vermeye devam ediliyor.
GELECEĞİN YAZILIMCILARINI YETİŞTİRECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile hayata geçirilen kodlama atölyeleri kurulumu projesi kapsamında, 3 yıllık sürede 294 okula kurulumlar tamamlanarak teslim edildi. Okulların yanı sıra KO-MEK kurs merkezlerinde kurulan KODELİ Robotik Kodlama atölyelerinde de geleceğin yazılımcılarının yetiştirileceği dersler veriliyor. KODELİ projesi kapsamında gerçekleştirilen “eğiticinin eğitimi” eğitimlerine, KO-MEK Usta öğreticileri de katılıyor.
.gif)
EĞİTİCİLERİN BİLGİ VE BECERİ GELİŞİMİ
KO-MEK Bilişim Teknolojileri eğitmenlerine kendilerini geliştirmek amaçlı, atölye eğitimlerinde bilgi ve becerilerini daha verimli etkin kullanımına yönelik hizmet içi eğitimler kapsamında “KODELİ projesi Robotik ve Kodlama Eğiticinin Eğitimi” eğitimleri verildi. Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kodeli Atölyesinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan KO-MEK bilişim teknolojileri eğitmenleri, eğitimler kapsamında; Robotik nedir? Kodlama nedir? Algoritma, Blok ve Metin Tabanlı Kodlama, Temel Elektronik, Devre Uygulamaları, Mobil Uygulama Geliştirme, 3B Modelleme ve 3B Yazıcı Kullanımı vb. konu başlıkları üzerinden 40 saatlik uygulamalı eğitim aldı.
KO-MEK KURS MERKEZLERİNDE ATÖLYELER HAZIR
Alınan eğitim sonrasında oluşturulan ortak projelerin ve uygulamaların kursiyerlere yönelik eğitimlerde en verimli şekilde aktarılması konusunda çalışmalar yapıldı. Kodeli bünyesinde KO-MEK Kurs Merkezlerinde oluşturulan atölyelerde farklı yaş gruplarına yönelik ücretsiz eğitimlerimiz yeni dönemde de devam etmektedir.
Gündem, 13 Mart 2023 21:13
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
