Kent yazarları depremzedelere kütüphane Kuracak
Gündem, 12 Mart 2023 00:146 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketine karşı en büyük desteği veren Kocaeli ili bu kez de 41 yazarla bir kampanya yaptı.
Türkiye’de ilk kez böylesi bir kampanya yapılırken, İzmit Soydan iş Merkezi’nde 41 yazarın katıldığı imza gününe birçok duyarlı sivil toplum kuruluşu, dernekler ve vatandaşlar katıldı. "41 Yazar Tek Yürek" kitap imza etkinliğinde bir araya gelen kentimiz yazarları geliri 1043 kitap toplandı.
Kitaplar için belirli bir fiyat belirlenmezken, her yazar kendine ait kitaplarını depremzedeler için imzaladı. Depremzedelere katkı sağlamak isteyen vatandaşlar yazarlarla buluşarak aldığı ve imzalattığı kitapları oluşturulan Kitap kumbarasına atarken, kitap ücretini de bağış kutusuna attı. Organizasyonu düzenleyen Kocaeli Yazarlar Birliği platform başkanı Şerafettin Ergül toplanan nakit para ve kitaplar ile deprem bölgesinde kütüphane kurumak üzere ilgi makamlarla iletişime geçtiğini belirterek kent yazarlarımıza teşekkür etti.
Etkinliğe Mustafa Küpçü, Nazım Çelik, Gül Anasal ve Kamil Çüpür, Yavuz Ulugün, Taylan Katak, Lale Tığ, Uğur Ulusoy, Selma Gün, Ergün Demir, Erdem Arcan, A. Ihsan Sönmez, Oya Gündüz Aksu, Çiçek Polat, Sevcan Tamer, Ümit Salih Bolbol, Zeynep Karaca, Osman Nuri Cebe, Mesut Nöbetçigil, Elif Doğan, Gülseren Delilbaş, Yücel Alpay Demir, İbrahim Tığ, Filiz Çınar, Rüştü Onur Yücel, Alpay Demir, Ruhan Odabaş, Şener Aksu, Nilgün Sezeralp, Gülgün Çankaya, Fatma Türk Kuşkaya, Kamuran Özben, Meltem Gül Çömlekçioğlu, Çetin Güzel, Ömer Akın, Süleyman Pekin, Dursun Özden, Nadir Tekin, İbrahim Akpınar, Gürkan Uysal, Dilek Dila, Behice Karadeniz, Melek Kavşut, Elif Doğan, Filiz Çınar, Gönül Balkır, Muzaffer Sütlüoğlu, Vural Atılgan, Yasemin Çiftçi, Sevcan Tamer, Mustafa Dursun, Akın Yazıcı, Ergün Tekin, Hayri Sarı, Kenan Çığır, Mevlüt Soysal, Dursun Özden, Gürkan Uysal, Asuman Fazlioğlu, Tanseli Polikar, Mehmet Kılıçoğlu’nun katıldığı kampanya vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
.gif)
Gündem, 12 Mart 2023 00:14
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
