Erdoğan erteleyeceğiz demişti, ama firmalar erteleme yok dedi
Gündem, 12 Mart 2023 14:07Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz faturalarının 3 ay süreyle erteleneceğini duyurmuştu. Bölgedeki firmalar ise bilgi gelmediğini ve erteleme olmayacağını belirtti.
Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki olağanüstü durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; belirli bölgelerde elektrik ve doğal gaz faturalarının erteleneceğini duyurmuştu.
Polemik haberin özel haberine göre deprem bölgesinde hizmet veren dağıtıcı firmalar ise "Bize öyle bir bilgi gelmedi, erteleme söz konusu değil" açıklamasını yaptı.
Deprem bölgesinde olağanüstü hal ilan edilmiş ve depremin yıkıcı etkilerini hafifletmek adına Kahramanmaraş Hatay, Adıyaman, Malatya illerinin tamamıyla, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki elektrik ve doğalgaz faturalarının tanzim ve tahsili 3 ay süreyle ertelenmişti.
“BİZE GELEN BİR ERTELEME KARARI YOK”
bölgesinde hizmet veren Kahramanmaraş doğal gaz dağıtıcı firmaları ve Adıyaman doğalgaz dağıtıcı firmaları Erdoğan'ın açıkladığı erteleme haberine ilişkin konuştu. Firmalar kararın uygulanmamasında ki nedeni; "Bize gelen bir erteleme kararı yok" diyerek açıkladı.
Aynı şekilde elektrik kullanan fabrikalar, gecikmiş faturalara faiz eklendiğini söyleyerek "Kapatma uygulanıyor. Sanayi firmalarını önce deprem sonra doğalgaz ve elektrik faturaları vurdu" ifadeleri kullandı.
“FAİZ İŞLENMEKTEDİR”
Firmalardan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
"Bölgedeki AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ile görüşmelerimize istinaden elektrik tedariği, enerji borsası üzerinden satın alındığı için erteleme olmayacaktır. OSB içerisinde ödenmeyen ve günü geçmiş 2023 Ocak ayı elektrik faturaları için faiz işlemektedir. Ocak ayı ve ilerleyen aylardaki fatura ödemelerinin ertelenmesi diye bir durum söz konusu olmayıp ödenmeyen ve günü geçmiş elektrik faturaları için faiz işlemektedir. Ayrıca aidat faturalarına da faiz işlemektedir."
Gündem, 12 Mart 2023 14:07
Yorumlar (0)
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
