KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ve sanayi üretimini değerlendirdi
İş Dünyası, 10 Mart 2023 00:56Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işgücü verileri ile sanayi üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı işgücü verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, “Ocak ayında işsizlik oranı yüzde 9.7 olarak açıklandı. Bu oran, geçen yılın ocak ayının 1.5 puan, aralık ayının 0.5 puan gerisinde. Açıklanan verilerin detaylarına baktığımızda aralıktan ocak ayına işgücü 188 bin kişi, istihdam edilenler ise 354 bin kişi artmış. Asıl takip edilmesi gereken toplam çalışan sayısının ise ocak itibariyle 31 milyon 837 bin kişiye ulaşmasını olumlu karşılıyoruz. Burada tabii her zaman dile getirdiğimiz, nüfusumuza oranla çalışan sayımızın daha yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Zeytinoğlu, ülkemize yabancı sermaye çekilmesinin istihdama da katkı sunacağına dikkat çekti.
SANAYİ ÜRETİMİ
TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı sanayi üretim endeksine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Zeytinoğlu, “Sanayi üretim endeksi ocak ayında aylık bazda yüzde 1.9, yıllık bazda yüzde 4.5 arttı. Ocak ayı verilerinin alt kalemlerine baktığımızda; imalat sanayi sektöründe aylık yüzde 2.1, yıllık yüzde 5.8, orta yüksek teknolojili ürünlerde yıllık yüzde 12.1, aylık yüzde 2.9’luk artışlar var. Genel ortalamanın üzerinde gerçekleşen bu artışları olumlu değerlendiriyoruz” dedi.
GELECEĞE YÖNELİK YATIRIMLAR…
Açıklamasına devam eden Zeytinoğlu, “Yüksek teknolojili ürünlerde yıllık yüzde 10.1 artış olurken, aylık yüzde 12.5 gerileme karşımıza çıkıyor. Sermaye malları üretiminde de yıllık yüzde 18.9 artış olurken, aylık yüzde 0.5’lik gerileme olduğunu görüyoruz. Geleceğe yönelik yatırımlar ve katma değerli üretim açısından bu kalemleri önemsiyoruz” diye konuştu. Zeytinoğlu, şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle, bölgede üretimde yaşanan durgunluğun, şubat verilerinde yansımalarının görülebileceğini de söyledi.
İş Dünyası, 10 Mart 2023 00:56
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
