GEBKİM OSB, Kahramanmaraş ve Hatay’da Bungalov evler kurdu
İş Dünyası, 10 Mart 2023 03:09Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yol açtığı yıkımın yaralarını sarma çalışmaları sürüyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım elini uzatan GEBKİM Kimya İhtisas OSB, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Kahramanmaraş ve Hatay’da çadır ve konteynerlerin yanı sıra ahşap bungalov evlerin kurulumunu gerçekleştirdi.
Kocaeli’nde üretilen bungalov evler, deprem bölgelerine gönderilerek GEBKİM ekiplerince kurulumları yapılıyor. GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, geçtiğimiz günlerde depremlerde büyük zarar gören Kahramanmaraş ve Hatay’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Kocaeli’nden deprem bölgelerine yardım hattı kuran GEBKİM’li sanayiciler, 06 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin ardından harekete geçti. GEBKİM OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde OSBÜK ile yapılan toplantılarda ortaya koyulan ihtiyaçların temini için Kahramanmaraş’ta bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Hatay Defne’de bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile koordinasyon halinde deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor. GEBKİM ayrıca acil çözüm bekleyen barınma sorununa yönelik Hatay ve Kahramanmaraş’ta çadır, konteyner ve bungalov evlerin kurulumlarını gerçekleştiriyor.
GEBKİM Kimya İhtisas OSB’nin Kocaeli’nde üretilerek bölgeye sevk ettiği ahşap bungalov evlerinin kurulumları GEBKİM ekiplerince gerçekleştiriliyor. Evlerin, depremden etkilenen vatandaşlarımızın kullanımına sunulması amacıyla adeta zamanla yarışılıyor. Bugüne kadar Hatay’da Antakya, Kırıkhan ve Altınözü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kampüsü’nde yaklaşık 200 bungalov ev kuruldu. Bölgeye ayrıca 200 çadır ve 50 konteyner gönderilerek kurulumları yapılırken, 20 adet seyyar tuvalet ve duş iletildi. Soğuk hava ve yağmura karşı yalıtımları da yapılan 14 metrekarelik bungalov evlerin içinde depremzede misafirler için 4 adet yatak, lavabo, ocak ve sobanın yanı sıra gıda, hijyen ve diğer acil ihtiyaçlar da sunuluyor. Bungalov evlere; üretim, lojistik ve kurulum süresinin daha kısa olması nedeniyle öncelik veriliyor. GEBKİM, önümüzdeki günlerde 23 metrekare büyüklüğünde, 2 odadan oluşan ve içinde kendine ait tuvalet ve duşu da bulunan 55 bungalov evin daha üretimlerini tamamlayıp deprem bölgelerine ulaştırmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Böylece kurulumları yapılan 250’nin üzerinde bungalov ev ile 1500’den fazla vatandaşımızın sıcak bir ortamda misafir edilmeleri sağlanacak.
GEBKİM Kimya İhtisas OSB, üye firmalarının katkıları ile barınmaya yönelik çalışmaları yanında gıda, hijyen ve temizlik, sağlık ürünleri, anne ve bebek ihtiyaç malzemeleri, bebek yıkama üniteleri, kıyafet gibi öncelikli ihtiyaçları deprem bölgesine göndermeyi de sürdürüyor. Deprem bölgelerinde yaşamı kolaylaştırmak için çaba harcayan GEBKİM’in Hatay’a gönderdiği, içinde bebek yıkama ünitelerinin olduğu 6 adet konteyner, yenidoğan ve bebek bakımında önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.
GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş ve Hatay’da deprem bölgelerini ziyaret ederek, GEBKİM tarafından kurulan yaşam alanlarını ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Hatay Kırıkhan’da kurulan konteyner kentte depremzede ailelerle bir araya gelen Aracı, buradaki vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi, çocuklarla zaman geçirdi.
GEBKİM OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kahramanmaraş’ta depremin ilk gününden itibaren koordinasyon için görevlendirilen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Aracı, Hatay Defne’de bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı da ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’a kurduğu hastanenin ziyaretinin ardından GEBKİM OSB’nin Hatay Antakya’da kurduğu bungalov evlerin bulunduğu bölgede incelemeler yapıldı. GEBKİM Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Defne’de kurduğu çadır kenti de gezdi.
Kahramanmaraş ve Hatay’daki izlenimlerini aktaran GEBKİM Kimya İhtisas OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı, depremin bölgede büyük bir yıkıma neden olduğunu belirterek başta barınma olmak üzere diğer ihtiyaçların giderilmesi için sanayiciler olarak üzerlerini düşeni yapmaya devam ettiklerini söyledi. Depremin izlerinin silinmesi ve hayatın normale dönmesinin zaman alacağını ifade eden Aracı, “Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Bu zorlu süreçte ülkemizin tüm kurumları ve vatandaşları örnek bir dayanışma duygusu içinde hareket etti, etmeye de devam ediyor. Kahramanmaraş ve Hatay’a yaptığımız ziyaretlerde bunu gördük. Herkes elini taşın altına koymuş durumda. Depremin acısını iyi bilen GEBKİM’li sanayiciler olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.
İş Dünyası, 10 Mart 2023 03:09
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
