Dilovası Belediye binası yıkılıyor
Gündem, 08 Mart 2023 14:53Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, seçim beyannamesinde sözünü verdiği ‘Kent Meydanı Projesi’nin yapımına başlanıyor.
Proje kapsamında Dilovası Belediyesi hizmet binası yıkılarak yerine kent meydanı yapılacak.
BAŞKAN ŞAYİR, İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR
Göreve geldiği günden bu yana birçok ilke imza atarak “Yeni Dilovası’nı” inşa etmek için çalışan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, modern Dilovası için yine bir ilke imza atıyor. Dilovası’nın kuruluşundan bu yana hizmet veren ve birçok belediye başkanı ağırlayan Dilovası Belediyesi hizmet binası yıkılarak yerine otopark sistemli kent meydanı yapılacak.
YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Başkan Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde yer alan kent meydanı projesi için başlatılan çalışmalar kapsamında mevcut binanın yıkımı için geçtiğimiz Ocak ayında ihale yapılmıştı. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle geciken yıkım çalışmalarına önceki gün başlandı.
OTOPARK SİSTEMLİ KENT MEYDANI
Yıkım işlerinin bitmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından projesi hazırlanan otopark sistemli kent meydanının inşaatı için de çalışmaların başlatılacağı ve kısa bir süre içerisinde bitirilerek Dilovalılar’ın hizmetine açılacağı belirtildi.
.gif)
HİZMETLER KÜLTÜR MERKEZİNDE VERİLECEK
6 ay önce bina içerisinde hizmet veren birimlerin taşınma çalışmaları başlatılırken, vatandaşların mağdur edilmemesi noktasında özen gösterildi. Başkan Şayir’in makam odası ile birlikte vatandaşın yoğun olarak işlerini gördüğü birçok birim Kültür Merkezinde yapılan tadilatların ardından çalışmalarına burada başladı.
KENT MEYDANI PROJEMİZİN TEMELİNİ HEP BİRLİKTE ATACAĞIZ
Otoparklı Kent Meydanı Projesi’nin Dilovası’na prestij katacağını belirten Başkan Şayir, yaptığı açıklama da “İlçemizin kentlilik bilincinin oluşturulması ve yeni bir vizyona sahip olabilmesi için olmazsa olmazı olan projelerin başında Kent Meydanı projesi geliyordu. Bizde önemli ihtiyaç olan kent meydanı projesinin yapılacağına dair halkımıza seçim sürecinde söz verdik. Geçen süre içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte proje çalışmalarımızın sonuna geldik. İlçemize yakışır bir otoparklı kent meydanı projemiz için çalışmalarımıza start verdik. Mevcut belediye binamızda ki birimlerimizi Kültür Merkezimizde yaptığımız tadilatların ardından buraya taşırken, eski binamızın yıkım çalışmalarına da başlandı. İnşallah yıkım çalışmalarının ardından, yakında da tüm Dilovalı hemşerilerimle birlikte kent meydanımızın temelini atmış olacağız” İfadelerini kullandı.
BAŞKAN ŞAYİR’DEN, BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR
Büyükakın’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Şayir, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın büyük desteği söz verdiğimiz projelerimiz tek tek hayata geçmeye devam ediyor. İlçemize önemli bir vizyon katacak Otoparklı Kent Meydanı projemizin hazırlanmasını sağlayan ve yapımına destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr. Tahir Büyükakın ve ekibine özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Gündem, 08 Mart 2023 14:53
Yorumlar (0)
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
