Nail Çiler’den 8 Mart mesajı
İş Dünyası, 07 Mart 2023 09:11Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nü bir açıklama yaparak kutladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Türk toplumunda kadınlarımız yüzyıllardan beri sosyal ve aile hayatımız içerisinde aktif ve saygın bir rol üstlenmiş, Kurtuluş Savaşı’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele onur kaynağımız olmuştur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK öncülüğünde Cumhuriyetimizin ilanı ardından istedikleri alanda eğitim görme, meslek edinme, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınımız üretken yapısı ile iş hayatında daha fazla yer edinir hale gelmiştir.
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen kadınlarımızın iş gücüne katılım oranları yeterli seviyede değildir. Gebze Ticaret Odası olarak, kadınlarımızın farklı sektörlerde kendi işlerini kurmalarına, istihdama daha fazla katkı sağlayarak katımlarını artırmak adına kadınlarımıza yönelik iş garantili eğitim programları düzenlemeye; girişimcilik ruhlarını desteklemeye devam ediyor, kadınlarımıza özel kuluçka merkezleri oluşturma noktasında proje bazlı çalışmalar yürütüyoruz.
21. yüzyıl Türkiye’sinde kadınlarımızın istihdama katılımlarını artırmak elbette önemli bir konudur. Bu konudan da önemlisi kadınlarımızın yaşamına son verilmesinin önlenmesi, evlatların annesiz bırakılmaması, kadınlarımızın güvenliği için tüm olanakların seferber edilmesidir.
Cumhuriyetimizin 100. Yılını karşılayacağımız 2023 yılında; öncelikli olarak tüm kadınlarımızın pozitif ayrımcılık gözetilerek hayatlarını en iyi şekilde sürdürmeleri adına bütün düzenlemelerin yapılmasını; kadının işine gösterdiği özenin, üretkenliğinin ve yaratıcılığının hayatımızın her alanında daha fazla hissedilmesini dilerim.
Kısa zaman önce yaşadığımız deprem felaketi sonucunda evlatlarını kaybeden yaralı annelerimize sabır temenni eder; annelerini kaybeden güzel evlatları sonsuz sevgi ve umutla kucaklar, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlarım.
İş Dünyası, 07 Mart 2023 09:11
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
