Dilovası’nda kentsel dönüşüm 651 konutla başladı
Gündem, 07 Mart 2023 18:28Dilovası’nın; sanayinin içinde kalan ve tehlike arz eden yerleşim alanlarının dönüşümü için Tavşancıl’da 488 hektar alanda yapılması planlanan 651 konutluk yeni Dilovası konutlarında ilk etabın temelleri atılmaya başlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmalarını yaptığı Dilovası Tavşancıl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanında ilk konut projesinin temelleri atılmaya başlandı. Yeni Dilovası’nın ilk etap konutları olan 651 konut, 12 dükkan ve bir cami inşaatının ihalesini 665 milyon 665 bin liraya alan Endam Yapı A.Ş., çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
650 GÜNDE TAMAMLANACAK
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ihalesi yapılan ve 12 Ekim’de sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapılan konut ihalesini alan Endam Yapı A.Ş, deprem bölgesine gönderilen iş makineleri nedeniyle çalışmalarını bir süre durmuştu. İş makinelerinin geri gelmesi ile Tavşancıl’daki 20 bloktan oluşan projenin çalışmaları hızlandı. 488,41 hektar alanın 24,6 hektarında yapılacak yeni Dilovası’nın 1. etap konutları 650 günde tamamlanarak teslim edilecek.
MODERN DİLOVASI KURULUYOR
Başlatılan 651 konutlu kentsel dönüşüm planı hakkında açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “İlçemizde Mimar Sinan Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallelerimizin bazı alanlarını kapsayan çalışma ile tehlike arz eden, sanayi içerisinde kalan ve yaşam koşulları olumsuz etkilenen konutların kentsel dönüşüm çerçevesinde taşınması için çalışmalarımız Tavşancıl’da ki TOKİ projesi ile start aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in öncülüğünde başlatılan Tavşancıl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanında ilk etapta yapılacak 651 konutla iki mahallemizde ki bazı evlerin buralara taşınarak modern Dilovası’nın ilk adımlarını atmış olacağız. İlerleyen süreçte de yapılacak yeni konut projeleriyle de daha yaşanılabilir, ferah, sosyal donatıları olan yaşam alanlarını oluşturarak “Yükselen Şehir Dilovası” için çalışacağız” dedi.
Gündem, 07 Mart 2023 18:28
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
