Darıca Millet Bahçesi 3. Etap’ta Millet Kıraathanesi yükseliyor
Gündem, 03 Mart 2023 11:19Başkan Büyükakın, Darıca Millet Bahçesi 3. etap çalışmaları kapsamında devam eden Millet Kıraathanesi inşaatında incelemelerde bulundu
Yeşil ve sosyal donatılarının yanı sıra kültürel ve sportif alanları ile de Darıca’ya büyük değer katan Millet Bahçesi’nde 3. etap çalışmaları hız kesmiyor. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkıyla başlayan süreçte iki etabı daha önce hizmete sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Darıca Millet Bahçesi 3. etapta ise şu an Millet Kıraathanesi inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çalışmaları yerinde denetleyerek, projeyle ilgili bilgi aldı. Başkan Büyükakın’a Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da eşlik etti.
BODRUM KAT TAMAM
Kocaeli’nin ilk millet bahçesi olma özelliğini taşıyan Darıca Millet Bahçesi, 3. etabıyla cazibesine cazibe katacak. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın gözetiminde devam eden çalışmalarda yeni etabın ilerleme oranı yüzde 20 seviyesine yaklaştı. Büyükşehir ekipleri, 3 bin 260 metrekare alanda kurulması planlanan kıraathanede mekanik odaların bulunacağı bodrum katı tamamen, kafeterya olarak hizmet verecek bölümün ise betonarme imalatını tamamladı.
.gif)
ÇEVRE DOSTU BİNA
Projede asma katın kolon betonlarını döken ekipler, buradaki tüm işleri tamamladıktan sonra teras kata geçecek. Teras katın üzerinde güneş enerjisi ve havalandırma sistemleri olacak. 3. etapta inşası devam eden Millet Kıraathanesi, ‘LEED sertifikası’ adı verilen ve kendi içerisinde dönüştürülen malzemeleri kullanacak bina olarak planlandı. Buna göre enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi Millet Kıraathanesi’nin özelliğini öne çıkartacak.
BİN 100 ARAÇLIK OTOPARK ALANI
Darıca Millet Bahçesinin 3. etabında vatandaşların rahat nefes alabileceği ve güzel vakit geçirebileceği alanlar oluşturduklarını ifade eden Başkan Büyükakın, ‘’Projede Millet Kıraathanesi ve Meydanı, Giriş ve Karşılama Meydanındaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, Oturma Alanları, Yürüyüş Yolları, Bisiklet Yolları, Dinlenme Alanları ve bu etaba bağlı bin 110 araçlık otopark yer alacak’’ bilgisini verdi.
300 KİŞİLİK YETİŞKİN KÜTÜPHANESİ
Park ve Bahçeler Daire Başkanı Cenan Turan ile Fen İşleri Daire Başkanı Ayşegül Yalçınkaya’dan millet bahçesinin 3. etabı, çevre yolları ve otoparkla ilgili detaylı bilgi alan Başkan Büyükakın, ‘’3 bin 260 metrekare alanda hizmet verecek olan Millet Kıraathanesi’nde ise 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı, açık hava kitap okuma alanları bulunacak’’ açıklamasını yaptı.
Gündem, 03 Mart 2023 11:19
Yorumlar (0)
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
SEDAŞ’ta bayramlaşma heyecanı
Bülent Sarı: Adaletten yana ve özgür nice bayramlar
Bakan Gürlek buna ne diyecek?
Gebze’de trafiği rahatlatacak proje yoğun tempoda sürüyor
Büyükakın’dan bayram mesajı
Kocaeli’de bayramda trafik tedbirleri: O araçlara kısıtlama
Başkan Gökçe’den hoşgörü ve dayanışma vurgusu
Kocaeli Valiliği uyardı: Sağanak yağışlara dikkat!
