Kızılay başka kurumlara çadır sattı mı?
Siyaset, 28 Şubat 2023 08:03Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kızılay’ın vatandaşın ihtiyacı varken depremin 3. günü çadırları kurumlara satmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.
Dr. Gergerlioğlu Fuat Oktay'a sordu: Cumhurbaşkanı'nın yüksek himayeleri altındaki Kızılay, Cumhurbaşkanı'nın yüksek himayeleri altında mı başka kurum ya da kuruluşlara çadır satmıştır?
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
Ömer Faruk GERGERLİOĞLU
Kocaeli Milletvekili
Tarafıma iletilen bilgide: “Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki "yetersizliğiyle" gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını ortaya çıkardı. Kızılay'ın depremden sonra yardım konusunda neden yetersiz kaldığı tartışılıyordu. AHBAP söz konusu bilgileri doğrularken Kızılay'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan satış işlemini savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Ahbap ile Kızılay'ın iş birliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" dedi” ifadeleri yer almıştır.
Bu bağlamda;
1. Türkiye Kızılay Derneği Tüzüğü’de amacı “Barışta yurt içinde ve yurt dışında vukua gelen her türlü afet ve felaketlere karşı Tüzük dahilinde üzerine düşen hizmetleri yerine getirmek” şeklinde ifade edilmiştir. Sürekli skandallarla anılan Kızılay’ın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini düşünüyor musunuz?
2. Ahbap isimli sivil toplum kuruluşuna 2050 adet çadır Kızılay tarafından ne zaman satılmıştır? Bu çadırlar ne zaman teslim edilmiştir?
3. 6 Şubattan sonra Kızılay tarafından yurt içinde ya da dışında herhangi bir kurum ya da kuruluşa depremde kullanılması dışında çadır satışı ve gönderimi yapılmış mıdır?
4. Ahbap isimli sivil toplum kuruluşuna Kızılay’ın çadır satması hukuken meşruysa da günlerdir soğukta bekleyen insanlar düşünüldüğünde etik açıdan doğru mudur?
5. Türkiye Kızılay Derneği Tüzüğü’nün başlangıcında “Varlığı zamanla sınırlı olmayan Türkiye Kızılay Derneği Türkiye Cumhurbaşkanı'nın yüksek himayeleri altındadır” ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeden yola çıkarak kendi eliyle vatandaşa ulaştırması gereken çadırları Kızılay, Cumhurbaşkanı'nın yüksek himayeleri altında mı başka kurum ya da kuruluşlara satmıştır?
6. En son 20 şubatta Kızılay derneği “Deprem mağduru ailelerin barınma ihtiyacını gidermek için konteyner evler kuruyoruz.” diyerek yurttaşlardan yardım istemiştir. Kızılay’ın bu konteynerdan da başka kurumlara satmak gibi bir çalışması olmuş mudur?
7. Kızılay’ın bağışlanan on binlerce kan ünitesini, ihtiyaç sahiplerine ve özel hastanelere 700 tl'ye sattığı, özel hastanelerin de aldığı bu kanı 850 tl'ye hastalara sattığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa ihtiyaç sahibi birine verilir belki diye kan veren cefakâr yurttaşlarımıza bir açıklama yapmayı düşünmekte misiniz?
8. Yurttaşların “Başımıza bir şey gelirse Kızılay bana bakar” anlayışından Kızılay yöneticilerine yüksek maaş ödemeleri göz önüne alınınca Kızılay’ın “Çalışmasak da yurttaşlar bize her türlü bakar anlayışına” döndüğünü söyleyebilir miyiz?
9. Deprem bölgesine gönderilen çadır sayısı kaçtır ve şu anda mevcut illere göre ayrılmış çadır ihtiyacı sayısı kaçtır?
Siyaset, 28 Şubat 2023 08:03
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
