Başkan Hürriyet, İzmit Mahalle Afet Planı İzMAP çalışmalarına başladı
Gündem, 23 Şubat 2023 10:42İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yaklaşan Marmara Depremi öncesinde AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokmaya hazırlanıyor.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından İzmit Belediyesi “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokuyor. AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile görüşen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe genelinde Mahalle Afet Planı’nı uygulamak için harekete geçti
DEPREM ÇALIŞMALARI İÇİN TMMOB VE KOÜ İLE BİR ARAYA GELDİ
Yaşanan deprem felaketlerinin hemen ardından deprem bölgesinde yoğun çalışmalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit’i etkileyebilecek olası bir deprem öncesinde işi sıkı tutuyor. Başkan Hürriyet, deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğini tartışmak ve somut adımlar atmak adına ortak akılla planı oluşturmak için TMMOB yönetimi, bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcileri ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm başkanlıkları ile önceki akşam bir araya geldi.
NASUH MAHRUKİ İLE GÖRÜŞTÜ
TMMOB ve KOÜ Bölüm Başkanlıklarıyla gerçekleştirilen toplantıya dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade eden Başkan Hürriyet şimdi de “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Olası bir deprem veya başka afetlerde mahallelerde de örgütlenmelerin önemine değinen Başkan Hürriyet AKUT kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek İzmit ilçe genelindeki mahallelerde ‘Mahalle Afet Planı’nı kurmak istediğini belirtti. Nasuh Mahruki de konuyla ilgili severek yardımda bulunacağını ve çalışmalara başladığını ifade etti.
AKUT GELENEĞİ MAHALLELERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Mahalle Afet Planı İzMAP” ile ilgili olarak AKUT geleneğini önemsediklerini belirtti. Başkan Hürriyet, Mahalle Gönüllüleri Afet Komitesi kurmak istediklerini, bu komite ile birlikte mahallelerde eğitim çalışmalarında bulunacaklarını, gerektiğinde gönüllü ve okul eğitimleri verebileceklerini de ifade etti. Mahalle sınırları içinde acil müdahale gerektiren kriz durumlarında aktif rol alabilecek kişilerin belirlenmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Hürriyet “Özellikle mahalle bazında AKUT geleneğine göre bilinçli gönüllülerin oluşturulması yaklaşan Marmara Depremi öncesinde çok önemli” açıklamasında da bulundu.
Gündem, 23 Şubat 2023 10:42
Yorumlar (0)
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
