Başkan Hürriyet, İzmit Mahalle Afet Planı İzMAP çalışmalarına başladı
Gündem, 23 Şubat 2023 14:52İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yaklaşan Marmara Depremi öncesinde AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokmaya hazırlanıyor.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından İzmit Belediyesi “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokuyor. AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile görüşen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe genelinde Mahalle Afet Planı’nı uygulamak için harekete geçti
DEPREM ÇALIŞMALARI İÇİN TMMOB VE KOÜ İLE BİR ARAYA GELDİ
Yaşanan deprem felaketlerinin hemen ardından deprem bölgesinde yoğun çalışmalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit’i etkileyebilecek olası bir deprem öncesinde işi sıkı tutuyor. Başkan Hürriyet, deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğini tartışmak ve somut adımlar atmak adına ortak akılla planı oluşturmak için TMMOB yönetimi, bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcileri ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm başkanlıkları ile önceki akşam bir araya geldi.
NASUH MAHRUKİ İLE GÖRÜŞTÜ
TMMOB ve KOÜ Bölüm Başkanlıklarıyla gerçekleştirilen toplantıya dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade eden Başkan Hürriyet şimdi de “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Olası bir deprem veya başka afetlerde mahallelerde de örgütlenmelerin önemine değinen Başkan Hürriyet AKUT kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek İzmit ilçe genelindeki mahallelerde ‘Mahalle Afet Planı’nı kurmak istediğini belirtti. Nasuh Mahruki de konuyla ilgili severek yardımda bulunacağını ve çalışmalara başladığını ifade etti.
AKUT GELENEĞİ MAHALLELERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Mahalle Afet Planı İzMAP” ile ilgili olarak AKUT geleneğini önemsediklerini belirtti. Başkan Hürriyet, Mahalle Gönüllüleri Afet Komitesi kurmak istediklerini, bu komite ile birlikte mahallelerde eğitim çalışmalarında bulunacaklarını, gerektiğinde gönüllü ve okul eğitimleri verebileceklerini de ifade etti. Mahalle sınırları içinde acil müdahale gerektiren kriz durumlarında aktif rol alabilecek kişilerin belirlenmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Hürriyet “Özellikle mahalle bazında AKUT geleneğine göre bilinçli gönüllülerin oluşturulması yaklaşan Marmara Depremi öncesinde çok önemli” açıklamasında da bulundu.
Gündem, 23 Şubat 2023 14:52
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
