Büyükşehir’den Misafir Kart kolaylığı
Gündem, 22 Şubat 2023 23:00Büyükşehir, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak olan afetzedelere misafir kartlarını konakladıkları tesis ve kamplarda veriyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde ciddi yıkımlara yol açan depremin yaralarını bir nebze olsun sarmak için var gücüyle çalışıyor. Gerek deprem bölgesinde, gerekse ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılaşma noktasında tüm imkânlarını seferber eden Büyükşehir, bu bağlamda afetzedelere tanıdığı ‘Misafir Kart’ uygulamasında ciddi bir kolaylık sağlıyor.
YIL SONUNA KADAR GEÇERLİ
AFAD depremzede listesinde yer alan tüm vatandaşlar, toplu taşıma araçlarından yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanabileceği misafir kartlarını İzmit, Gebze ve Gölcük Seyahat kartları ofisinden almaya başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri de, Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri ve Diriliş 3 Hüma Hatun Gençlik Kampı’nda misafir edilen depremzedelere konakladıkları yerlerde misafir kartlarını veriyor. Depremzedeler, ilgili görevliye kimlik fotokopisini ve bir vesikalık fotoğrafını vererek, yıl sonuna kadar özel halk otobüsü, tramvay, vapur gibi belediyeye ait tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilecekleri misafir kartlarını alabiliyor.
.gif)
MOBİL SEYAHAT KART ARAÇLARI
Kocaeli’ne gelen afetzedeler belirlenen merkezlere gelerek, rahat ve hızlı bir şekilde misafir kartlarını alabiliyor. Belirlenen merkeze gelen depremzedelerin yanlarında kimlikleri ve bir vesikalık fotoğrafı olması gerekiyor. Fotoğrafı olmayan depremzedelerin ise web kamera ile fotoğrafları çekilerek öyle işlemleri yapılıyor. İlerleyen süreçte mobil seyahat kart araçları, il genelinde belirlenecek önemli noktalarda depremzedelere misafir kart vermek için hizmet verecek.
65 YAŞ ÜSTÜNE TAMAMEN ÜCRETSİZ KART
Toplu taşımada depremzede vatandaşlara yıl sonuna kadar ücretsiz olan misafir kartları veren Büyükşehir, 65 yaş ve üstü olan depremzede vatandaşlara ise tamamen ücretsiz seyahat kartı hakkı tanıyor. 65 yaş ve üstü kartlar da Büyükşehir’in kamp ve tesislerinde depremzedelere veriliyor. Aynı şekilde Gebze ve Gölcük Seyahat kartları ofisinden de 65 yaş ve üstü vatandaşlar ücretsiz seyahat kartlarını alabiliyor.
Gündem, 22 Şubat 2023 23:00
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
