Enkazlara iş makinaları sokulduğu için yargılanacaklar
Siyaset, 22 Şubat 2023 14:22TCK 130. maddeyi hatırlatan Cem Uzan, "Enkaz kaldırıyor bunlar, enkazları kaldırırken cesetler parçalanıyor. Enkazlara iş makinelerinin sokulması, cenazelerin parçalanmasına müsaade edilmesi... Fiil başına 3 aydan 2 yıla kadardır, 10 binle çarparsanız baya yatarlar." dedi.
Türkiye bir yandan yaşadığı büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da deprem sonrası, özellikle ilk 72 saatte yaşananları tartışıyor. Askerin kışladan çıkartılmaması ve iş makinelerinin hemen enkaz kaldırmaya başlatılması eleştirileri hem kamuoyunda hem de siyasetin gündeminde tartışılmaya devam ediyor.
“BU DÜNYA ÇAPINDA BİR KATLİAMDIR”
Gazeteci Tuba Emlek’in Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor’ programına konuk olan Genç Parti Kurucu Başkanı Cem Uzan, Erdoğan’ın askerin deprem sonrası kışladan çıkmasını engellediğini belirterek; “Erdoğan, depremin ilk 72 saatinde insanların enkaz altında kalarak veya donarak ölmelerine seyirci kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesini engelledi. TSK’nın resmi Twitter hesabında 3.500 asker çıktı diyor. 10 ilden bahsediyorsunuz, il başına 350 asker neye yeter? Erdoğan, vatandaşı kurtaran Mehmetçik olsun istemedi. 50 bin asker çıkartsanız, elleriyle bile kaç bin insanı kurtarırlardı. Saray’dan gelen talimatlar asker durduruldu. 1, 2 saat değil, tam 72 saat… Bu dünya çapında bir skandal değil, katliamdır. Erdoğan bunun için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktır.” ifadelerini kullandı.
“ENKAZLARA İŞ MAKİNELERİNİN SOKULMASI SUÇTUR”
Enkazlara iş makinelerinin sokulmasının suç olduğunu belirten Uzan, “Kişinin hatırasına hakaret diye bir suç var Türkiye’de, TCK 130… Bu nedir, vefat etmiş bir insanın ölü bedenine karşı işlenebilecek suçları yazıyor. Enkaz kaldırıyor bunlar, enkazları kaldırırken cesetler parçalanıyor. Hastanelerde ceset torbası yok. Parçalanan cesetleri, hayvan yemlerinin saklandığı çuvalların içerisine koyup defnedildiğini belirtiyor vatandaşlar. Somut deprem olayında makul süre beklenilmeden enkazlara iş makinelerinin sokulması, cenazelerin parçalanmasına müsaade edilmesi, bulunan cesetlerin alışveriş ya da yem torbalarına konulması, cesetleri motosikletle ya da arabayla taşıtılmak zorunda bırakılması… Fiil başına 3 aydan 2 yıla kadardır, 10 binle çarparsanız baya yatarlar. Herkes ayağını ona göre denk alsın.” şeklinde konuştu.
“ÖLÜYE BİLE SAYGILARI YOK”
Adıyaman’dan kendisine gelen bir vakayı anlatan Uzan; “Bana gelen bir bilgiyi paylaşıyorum. Birebir sahadan gelen bilgidir. Adıyaman’da kiralık vinci kullanan operatörün çalışması esnasında, enkaz altında kalan bedeni parçalamasıyla başlayan ve dört kişinin ölümüyle enkaz başında sonuçlanan olay… İş makinesi kullanan operatör enkaz altından çıkartılması istenen cesedi parçalıyor, bunun üzerine cenaze yakınları operatörü silahla vuruyor. Operatörü vuran vatandaşı da asker vuruyor. Askerin yakınını vurduğunu gören akrabaları askeri öldürüyor. Diğer askerler de askeri öldüren vatandaşı öldürüyor. 4 ölü var. Askeri de vatandaşı da suçlamıyorum, burada enkaz kaldırılmaz! Amerika ikiz kulelerin enkazını 6 ayda kaldırdı, Amerika’nın buldozeri, kepçesi mi yok? Ama her kademeyi teker teker kaldırıp, tüm cenazeleri tabut içinde bayrakla teslim ettiler. Sen ne yapıyorsun, ölüye bile saygı göstermiyorsun. Not alıyorlarmış, beni de not alsınlar!” dedi.
Siyaset, 22 Şubat 2023 14:22
Yorumlar (0)
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
