AFAD’daki akraba atamaları
Gündem, 21 Şubat 2023 21:33Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına geç başlayan AFAD’daki akraba atamaları dikkat çekiyor.
Deprem felaketinde enkaz başlarına geç ulaştığı ve koordinasyon sağlayamadığı için eleştirilen AFAD'da iktidara yakın isimlerin akrabalarının müdürlük yaptığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kız kardeşinin eşi Ahmet Nehar Poçan, AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü. AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni. AFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Süleyman Soylu'nun dünürü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder'in yeğeni…
İmam müdür atamaları tepki çekmişti
AFAD'da eğitimi ve uzmanlığı, arama ve kurtarma olmayan kişilerin il müdürü olarak görev yaptığı da ortaya çıkmıştı. AFAD il müdürleri arasında çok sayıda imam yer alıyor. AFAD Ağrı İl Müdürü Necati Oruk imam hatip lisesinin ardından işletme okudu. AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin, imam hatip lisesi mezunu, üniversite eğitimini kamu yönetimi dalında aldı. AFAD Bayburt İl Müdürü Adil Arslan, imam hatip lisesi ve iktisat mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı. AFAD Hakkari İl Müdürü Resul Karadeniz de imam hatip mezunu. Lisans eğitimi işletme olan Karadeniz, Şemdinli İlçe Müftülüğü'nde din görevlisi olarak kariyerine başladı. İlahiyatçı AFAD Kocaeli İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, Mısır El-Ezher Üniversitesi tefsir bölümü mezunu. AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da imam hatiplik yaptı. Tekirdağ Din Görevlileri Derneği ve Ensar Vakfı Tekirdağ Şubesi'ni kurdu.
Enişte barınma ve yapımdan sorumlu
Ahmet Nehar Poçan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kız kardeşinin eşi. Poçan, 2019'da Bakan Soylu'nun onayıyla Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Dairesi'ne daire başkanı olarak atanmıştı. Poçan, Eylül 2022'de Soylu tarafından vekaleten atandığı AFAD'a, Erdoğan tarafından ocak ayında asaleten atandı.
Dünür il müdürü itfaiyeden geldi
AFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaparken AFAD'ın müdürlüğüne atandı. Uğur Minder, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dünürü olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder'in yeğeni. Rize doğumlu Minder, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.
İl müdürü kuzen AKP'den torpilli
AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ, Ankara Keçiören Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Karabük Devlet Hastanesinde Radyoloji Teknisyeni olarak kariyer hayatına başladı. Adıyaman Kahtalı olan Altuğ, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın dayısı Abdurrahman Altuğ'un oğlu.
Diyanetten AFAD'a uzanan kariyer
AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, imam hatip lisesi mezunu. Üniversitede iktisat okudu. Kariyerine, Sakarya Diyanet İşleri Teşkilatı'nda başlayan Kaşkaş, AKP'de siyaset yaptı, eski AKP Ferizli Belediye Başkanı. Kaşkaş'ın oğlu Enes Kaşkaş da AKP Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanı. (Kaynak: Sozcu)
Gündem, 21 Şubat 2023 21:33
Yorumlar (0)
Körfezim Eğitim Kurumları’nda liseye geçiş coşkusu!
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
