Biz yetişemedik diyebilirsiniz ama yalan söylemeyin
Gündem, 20 Şubat 2023 13:11Osmaniye’ye Malatya'dan geldiğini söyleyen bir depremzede, "Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama Süleyman Soylu, televizyonda diyor ki 'Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz’. Böyle bir şey yok" diyerek tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de depremzedeleri ziyaret etti. Osmaniye’ye Malatya'dan geldiğini söyleyen bir depremzede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Vatandaş, depremde ölenlerin elbiseleriyle gömüldüğünü söyledi. Soylu'nun ifadelerinin doğru olmadığını belirtti.
ANKA'nın haberine göre, depremzedeleri ziyaret ederek başsağlığı dileyen Tunç Soyer, depremden sonra Malatya'dan Osmaniye’ye gelen bir depremzede ile konuştu. Depremzede, Soyer'e şu ifadeleri kullandı:
"Biz, depremde hayatını kaybedenleri elbiseyle gömdük. Ama İçişleri Bakanı Sayın Soylu, çıkmış televizyonda diyor ki "Biz, cenazeleri yıkıyoruz, numaralandırıyoruz, kefenliyoruz, ondan sonra vatandaşa teslim ediyoruz’. Böyle bir şey yok. Hatta ben, basına ulaşmak için çok mücadele ettim. Yalan söylemeyin, doğruları söyleyin. Devlet olarak yetişemeyebilirsiniz, eksiğiniz olabilir. Bunun ayıbı yok. Yani bunu güzel de söyleyebilirsiniz; ‘Arkadaşlar, biz yetişemiyoruz’ diye. Sen askeri çıkarmazsan, sen polisi çıkarmazsan, sen vatandaşı çıkarmazsan ne olacak?
"KİMSE BİZE SAHİP ÇIKMIYOR"
Biz, kaçtık, buraya geldik. Buraya geldik ama burada da açız. Kimse bize sahip çıkmıyor ki. Muhtar diyor ki "Bana bir şey demiyorlar'. Öbürüne gidiyorsun; "Bana bir şey demiyorlar'. Diyeni de susturuyorlar. Basına desen, durumu anlatsan, adam ‘Ben ne yapabilirim abi’ diyor. Yollar kapalı hep. Malatya yerle bir olmuş. Malatya, Elbistan, Doğanşehir neredeyse haritadan silinmiş. Ben kendim Doğanşehirliyim, haritadan silinmiş, ancak gidip sorsan ‘Her şey güllük gülistanlık’ diyecekler. Sen doğruları söylemezsen vatandaş nereden bilsin? Basını susturmaya kalkarsan, onu bunu susturmaya kalkarsan kimse bir şey söylemez. Ben olsam ben de söyleyemem. Konuşanı cezaevine atarsa atsınlar, bizi niye atmıyorlar? Yaşımız 55 olmuş. Siz gofret ve suyla bir hafta geçirebilir misiniz? Soruyorum size. Yarım metre kar var, don var, elektrik yok, telefon çekmiyor. Benim burada akrabalarım arıyor, oğlum arıyor, askere diyor ki "Benim babam asker emeklisi, görev verin’ diyor. Askerin oğluma verdiği cevap ise "Köyde, Doğanşehir’de heyelan oldu, biz de kimseyle irtibat kuramıyoruz’. Bu askerin söyleyeceği bir söz mü? Askerin demesi lazım ki ‘Kardeşim, tamam elektrik yok, su yok, telefonlar çekmiyor, eksiğimiz var ama korkmayın’ demesi gerekiyor. Bunların hiçbiri gündeme gelmiyor."
Gündem, 20 Şubat 2023 13:11
Yorumlar (0)
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
Boş baklava Cumhuriyet vizyonuna ihanetin bedelidir
Kocaeli’de bayramda kar sürprizi!
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: Gönüllere dokunmaya devam edeceğiz
Büyükakın’dan şehit ailesine bayram ziyareti
Tavuk fiyatları da aldı başını giti
Vali Aktaş sürücüleri uyardı!
Başkan Ömeroğlu’ndan birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu
Gebze Ticaret Odası yöneticileri vatandaşlara bayram çöreği ikram etti
Körfez Belediyesi’nde bayramlaşma: Başkan Söğüt personele teşekkür etti
Antikkapı, binlerce kişiyi doyurdu
Hürriyet: Mutluluk dolu bir bayram diliyorum
